Fredrik Hagen

3 frågor till Fredrik Hagen - grundare av Friskis Kristianstad

Varför Friskis? Det unika konceptet - rörelse till musik. Detta var helt nytt i samhället.

Tränar helst? Cirkelgym

Hur många kom på ditt första jympapass? Ca 10 st

Under hela 2024 kan du köpa vårt kort Träning 6 månader för 1984 kr. Kortet ger dig tillgång till all vår träning på båda våra anläggningar. Du köper kortet via vår webbshop eller i våra receptioner.
Ordinarie pris 2450 kr

Hipp hipp hurra! För att fira dig och oss får du köpa en jubileumskasse på din födelsedag för bara 84 kr. Säg till i receptionen att det är din födelsedag så kollar vi av i vårt system. Ordinarie pris 129 kr.

Fyllde du år någon dag under de två första veckorna i januari innan detta kom ut? Såklart löser vi det till dig, kom in så fort du kan.

Januari

Jympa 1984

1984 var året som Fredrik Hagen startade Friskis Kristianstad. Jympapassen hölls i olika gymnastiksalar och fler och fler fick upp ögonen för denna fantastiska träningsform. Jympan var komplett med styrka, kondition, rörlighet och härlig musik!

Februari

Gym 1992

1992 fick Friskis Kristianstad sin första egna lokal, detta på Björkhemsområdet och det är där Capio ligger idag. Nu kunde vi även öppna ett gym med träningsutrustning och maskiner. STORT!!

Mars

Spinning 1997

1997 stod det klart, Friskis Kristianstad utökar och flyttar till nya lokalen bredvid, det är där vi fortfarande är än idag. Gymmet blev större, fler Jympapass på schemat, större sal och en stor träningsnyhet - SPINNING!
Än idag trampar vi på i spinningsalen och det är en stor träningsform.

April

Skivstång & Box 2002

Passutbudet utökas i takt med att vi utökas. Lilla salen har byggts till och skivstång samt Ki-box är nya träningsformer. Vi tycker det är häftigt att mycket av vår träning faktiskt stannat kvar i utbudet och lever än!

Maj

Core & Dans & Yoga

2006 kommer Core in på träningsutbudet, som idag utvecklats vidare till Coreflex. 2007 testas lite olika danspass och Yoga, vi vet ju nu att de var här för att stanna!

Juni Juli Augusti

Parkträning

Parkträningen, det var nog faktiskt här det började på riktigt och parkträningen har hängt med oss sen 1984. Det är alltid härligt att träna utomhus på sommaren, eller hur?

Detta händer i sommar!

Tivoliparken måndagar & onsdagar kl. 18.00 - Vi startar den 10 juni med Jubileumsjympa!

Från den 10/6 till den 5/8


Nya Åhusparken 4 kvällar kl. 17.30

Den 27/6, 4/7, 11/7, 16/7

 

Degeberga spontanidrottsplatsen tisdagar kl. 18.00

Från den 11/6 till den 23/7

 

Välkommen, gratis träning för alla!

(pass kan ställas in vid regn eller eventuella evenemang, se hemsidans schema)

Värdskap

Värdar, dessa stjärnor har vi haft sen starten. De olika värdrollerna har varit bland annat passvärd, receptionsvärd, anläggningsvärd och trivselvärd. Och utan våra ideella krafter i receptionen eller på anläggningarna hade vi inte haft något Friskis.

September

Cirkelgym 2012

Cirkelgym - vilken succé det blev när vi 2012 drog igång denna träningsform som körde totalt slut på alla motionärer. Styrka i grupp på ett lättillgängligt och roligt sätt.

Oktober

Indoor Walking 2014

2014 byggdes Friskis Kristianstad ut ytterligare med tre salar och gymmet blev större. Friskis kom med en ny träningsform och vi hängde på. IW har sen dess varit en av våra mest populära träningsformer. 

November

City & Plaza & Rodd 2018

Vi behövde bli större! 18 juni 2018 öppnades vår fina lokal i Galleria Boulevard. Friskis City var fött och med den några nya träningsformer. Plaza och Rodd är passen vi kör fortfarande.

December

Multifys 2022 & Nyheter 2024

Trots våra 40 år känner vi inte alls att vi börjar bli gamla och trötta, snarare tvärt om. Friskis Kristianstad vill fortsätta utvecklas och sprida träningsglädje och träningsvärk. Senaste tillskottet i träningsfamiljen är Multifys och vi lovar dig att det inte är slut än.