Träning genom hela livet

Varje ledare skapar själv passet utifrån musikens känsla och uttryck. Här behövs inga redskap, Jympan kan köras var som helst där det finns musik. Det är lätt att hänga på och du får träna styrka, kondition, stabilitet och balans i ett och samma pass.
– Det här är träning som funkar genom hela livet, från de yngsta på Familjejympa till de äldsta på jympaträning med stol. Här finns verkligen utrymme att ta ut svängarna mer eller mindre och hitta sitt uttryck. Det finns så många rätt på jympagolvet, säger Nora Mlik.

Rörelse för både kroppen och hjärnan

Bakom Jympans rörelser finns många finesser och kvaliteter. Att jobba diagonalt och att förflytta sig i rummet påverkar både kroppen och hjärnan på ett positivt sätt.
  – Vi jobbar i olika riktningar, både högt och lågt, snabbt och lätt, djupt och kraftfullt med olika förflyttningar. Här finns många kvaliteter som vi behöver för att använda kroppen i livet och som bra för både kroppen och hjärnan, säger Nora Mlik.

En riktigt grym träningsupplevelse

Att mötas i musik och rörelse har varit viktigt för människor i alla tider, inte minst idag. Under 2022 kommer Jympan att fortsätta utvecklas.
– Rörelserna, musiken och människorna. Vi förstärker allt det som gör Jympan till en riktigt grym träningsupplevelse. Jag skulle nog säga att Jympan är hetare än någonsin, säger Nora Mlik.

 

Fler nyheter från Friskis