Sofie Windolf, funktionär på Friskis&Svettis Enköping
Sofie Windolf längtar till Grekland. Hon älskar nämligen att resa. Men när hon är hemma vill hon träffa människor på jympagolvet på Friskis&Svettis. ”Att tillsammans med andra uppleva rörelseglädje är en passion för mig”, säger hon.

Född: 1960

Uppväxt: Lite överallt i Sverige under mina första 12 år. Sedan dess har jag varit bofast i Uppland och sedan 1990 i Enköping. Under de sista fyra åren har jag veckopendlat till Mjölby, där jag har min mamma och mitt arbete i Boxholm.

Kort om mig: 2007 blev jag Friskisledare. Det är något som är väldigt roligt och väldigt viktigt för mig. Att träffa människor på jympagolvet och tillsammans uppleva rörelseglädje är en passion för mig.

Jag har en härlig familj med tre vuxna barn och sju barnbarn som betyder mycket. Att träna för att kunna lattja, busa och sporta med barnbarnen är också en drivkraft för att träna.

Jag älskar mitt arbete, men börjar så smått se fram emot att bli pensionär om några år! Jag och min man gillar att resa. Min längtan till Grekland är mycket påtaglig just nu efter pandemin. Amorgos är vår absoluta favoritö, Under vinterhalvåret tycker vi om att resa till Kanarieöarna. Inte för långt bort, fint klimat och utmanande natur att vandra i.

Under vintern gillar jag när det är ”riktig” vinter, då åker längdskidorna på. Vår, sommar och höst tycker jag om att stöka runt i vår trädgård i Fanna. Jag gillar också mer stillasittande aktiviteter som att läsa, handarbeta och att konsumera sport.

Gör: Jag har studerat vidare från idrottslärare till klasslärare, och slutligen till specialpedagog. Boxholm är en liten kommun och där är jag övergripande specialpedagog.

Leder: Jympa bas. Jag ser fram emot att leda jympa soft när tiden tillåter det. Skönaste jympan!

Varför jag är funktionär: Det är härligt, roligt och inspirerande att både få ge och dela rörelseglädje med andra, i en av Sveriges största idrottsföreningar.

Friskis&Svettis är för mig: Mångfald! Du kan komma som du är! Och så träning med kvalitet förstås.

Bästa träningstipset: Den träning som blir av!

Bästa återhämtningen: En siesta efter lördagens baspass med tv-sport! En bra bok i solstolen på altanen. Jag skulle vilja nämna barnbarnen, men tillsammans med dem är det lite för fartfyllt för att kalla det återhämtning!

Vanligaste tillropet när jag peppar på pass: ”Härligt jobbat!” En längre variant är: ”Hade aldrig klarat det själv på vardagsrumsgolvet utan er!”

Det är jag riktigt bra på: Tålamod, att ”kötta” på och komma igen. Har kommit tillbaka efter en svår knäskada, tack vare denna förmåga i kombination med en stark längtan efter att kunna leda jympa igen! Vilket jag gör nu!

Det gör mig lycklig: Att göra gott för andra.

Bästa musiken: Oj, finns så mycket bra musik! Har upptäckt många bra låtar när nya pass ska göras, låtar som jag inte annars hade lyssnat på eller kanske ens gillat. Är en inbiten Winnerbäck-fan.

Motto/levnadsregel: Efter min pappa: Att börja är halva jobbet!