Ann-Mari Jerner, funktionär på Friskis&Svettis Enköping
”All träning som blir av, är bra träning.” Så enkelt är det, menar dalkullan Ann-Mari, men man ska se till att ha roligt också. Och det har man på Friskis&Svettis, tycker hon. ”Här finns inga pekpinnar, alla är välkomna.”
Född och uppväxt: Född på Falu BB 1959, där jag senare jobbade i över 20 år innan jag utvandrade från Dalarna. Uppvuxen i Borlänge, där jag 1992 träffade på Friskis&Svettis för första gången på ett utejympapass. Blev helt ”såld” direkt!

Gör: Jag arbetar natt på ett LSS-boende i Enköping. På dagarna är jag ute med mina hundar eller håller på med något gammalt renoveringsprojekt.

Leder: Just nu leder jag Coreflex och Jympa medel.

Varför jag är ledare: Jag har alltid varit engagerad ideellt i olika föreningar sedan jag var barn och tycker att Friskis&Svettis idé är helt fantastisk.

Friskis&Svettis för mig är: Friskis&Svettis är en tillåtande förening, där alla är välkomna. Vi har inga pekpinnar, utan vi vill bara att alla människor ska hålla sig friska, må bra – och framför allt ha roligt!

Bästa träningstipset: All träning som blir av, är bra träning! Och jag vill ha kul under tiden också. Viktigt annars är att träna sin bålstabilitet och balans.

Bästa återhämtningen: Min bästa återhämtning är i soffhörnet med en god kopp te, något mumsigt att äta till och med en hund som fotvärmare.

Vanligaste tillropet när jag peppar: Något "tjoande" på dalmål.

Det är jag riktigt bra på (förutom träning): Att hitta små glädjeämnen varje dag och att sprida glädje.

Det gör mig lycklig: När jag får umgås med familjen vid vår fäbodstuga i skogen och se hur lyckliga hundarna blir när vi kommer dit.

Bästa lyxen: Det roligaste och lyxigaste är att få åka på inspirationsdagar med Friskis&Svettis, umgås och skratta med likasinnade. Bli bjuden på god mat och få massor av ny energi, kunskap och inspiration.

Bästa musiken: Musik med driv i som jag blir glad och pigg av, och som helst har en vettig text. 

Motto/levnadsregel: Man har inte roligare än man gör sig.