Nazanins 5 tips för att hitta tillbaka till träningen:

 Hitta din grej 

På gymmet finns det så många nya saker att upptäcka. Våga testa nytt och blanda upp styrketräning med spinning, yoga, dans. Plötsligt hittar du nya saker som inspirerar till roligare och mer varierad träning. Kanske märker du att ett lugnare tempo är din grej? Toppen i så fall, så länge du hittar din grej och bara kör. 

 Sök inspiration

Det finns jättemycket bra inspiration på nätet för att komma igång eller vidare med sin träning. Till exempel Friskis ungdomssatsning Chill Charge Challenge där du bland annat hittar en filmserie med grymma träningsövningar. Och glöm inte att det ofta finns en massa tränare och inspiratörer som kan guida dig på anläggning. 

Rimliga mål

Som tidigare elitidrottare är det lätt att ha en tendens att satsa stenhårt på allt man gör. Därför är det viktigt att börja lugnt och inte gå in allt för hårt, det är bättre att trappa upp i rätt takt istället för att utmana kroppen för mycket och riskera skada. Sätter du upp mål, se till att de är rimliga och ger dig chansen att lyckas om och om igen.
 

Nya kickar

Försök att hitta nya kickar i träningen. Känslan av att klara det där lilla extra och  som motiverar en att komma tillbaka igen och igen. Det kanske inte blir i samma grad som när du gör det där avgörande målet i en match, men känslan av att svettas och vara utmattat sitter fint den också. 
 

Hitta tillbaka till rutiner 

Att hitta nya rutiner kan vara tufft. Mitt bästa tips är att var lite tuff mot sig själv, att bestämma sig redan på morgonen och sedan inte låta något komma i vägen för den planen. Se det som ett inplanerat jobbmöte eller något annat viktigt, träningen är för dig och den är värd att prioriteras. Och påminn dig själv om hur bra du kommer att må – framförallt efteråt.