Häng med på resan!

1984

1984 startar Friskis&Svettis Borås sin verksamhet! Vi börjar med parkträning och flyttar så småningom även in i Sturehallen där vi under många år erbjuder jympa i alla dess former. År 2003 fattas ett stort beslut om att öppna en egen lokal på Åsboholmsgatan, Friskishuset. Samtidigt anställs föreningens verksamhetschef, Karin Danehammar.

2004

Första stora milstolpen, vi flyttar in i Friskishuset! Lokalen var då 1.750 kvm och vi kunde nu även erbjuda gym och spinning. Vid tidpunkten var föreningen 2.600 medlemmar.

2005

Ett år efter att vi flyttat in i Friskishuset gör vi vår första stora utbyggnad. Plan 2 tillkommer och stora satsningar görs för att utveckla gymmet. Det totala medlemsantalet har nu uppgått till 4.700 medlemmar, vilken utveckling på ett år!

2007

År 2007 gör vi ytterligare en utbyggnad av Friskishuset, den här gången är det plan 3 som tillkommer och vi får en ännu större maskinpark. Vi blir samtidigt en av de första Friskisföreningarna som kan erbjuda Cirkelgym som träningsform.

2013

Vi bygger vår gymbox, en hel yta för funktionell träning, som är den senaste stora utbyggnaden av Friskishuset. I samma veva flyttas indoor walking, som funnits i utbudet sedan fyra år, in i en ny sal i anslutning till gymboxen. Friskishuset är nu totalt 4.000 kvm stort, fördelat på fyra våningar.

2018

Förra året var det dags för nästa milstolpe, vi inviger Simonsland, vår andra träningsanläggning! Den 19 oktober klipper vi bandet med pompa och ståt. Vi är nu totalt 7.500 medlemmar.