Spela video

Träna med Friskis och Parasport Sverige

Friskis&Svettis och Parasport Sverige vill tillsammans inspirera fler barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning till en aktiv vardag. 

– Friskis har lång erfarenhet av träning för barn och ungdomar. Samarbetet med Parasport Sverige och att göra något extra för den här målgruppen känns jättekul. Vår expertis inom träning och deras expertis inom målgruppen är en perfekt match, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.
 
Passet är 15 minuter långt, rymmer träning för hela kroppen med enkla rörelser och en stor portion glädje. Var och en kan delta utifrån sina egna förutsättningar och träna på den plats som passar för stunden. 
 
– Målet är att få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka rörelseglädjen. Alla kanske inte kan ta sig ut och träna och då vill vi erbjuda möjligheten att kunna göra det hemma och samtidigt få tillsammanskänslan. Det har varit väldigt kul att göra filmen med Friskis&Svettis som har ett så utarbetat och bra koncept, säger Johanna Oskarsson, projektledare på Parasport Sverige.