Vecka 36

Vi har fått besök av Nina och Johanna från Friskis Riks. De hälsade på oss i slutet av förra veckan och filmade inspirationsmaterial för Cursio. Peter visade hur vi kan leda ett anpassat seniorpass för Cirkelfys och Josefine berättade om hur vi ska tänka om bl a ledsagning. Nu hoppas vi på att detta material ska underlätta för fler Friskisföreningar att starta upp träning för seniorer som har en synnedsättning. Syntolkning: På bilden ser vi hur Peter blir filmad i stora träningshallen medan han instruerar ett anpassat Cirkefyspass.

Vecka 37

I förra veckan bjöd vi in till slutkonferens. Träning blev det, Spinn Soft med härliga Fredrik från Friskis Uppsala och Cirkelgym (med ögonbindel) med vår Peter. Sen bjöds det på underhållning av Berit (som varit med i vår referensgrupp) som under vår lunch sjöng och berättade om hur det är att leva med en synnessättning. Vi avslutade eftermiddagen att berätta om vårt projekt. Roligt att så många kom och deltog med oss! Syntolkning: på bilden ser vi stora hallen med Berit och Josefine som uppträder inför sittande publik.

Vecka 38

I torsdags på vår slutkonferens så bjöd vi in Fredrik som är blind sen 20 år tillbaka. Han arbetar som massageterapeut och ledare för Spin hos Friskis&Svettis i Uppsala. Utöver att Fredrik kunde komma och och berättade lite om sig själv och det engagemang han har som ledamot i Synskadades riksförbunds distriktsstyrelse så är vi glada över att han förgyllde vår dag med positiv energi i Spin-hallen! Grattis till er i Uppsala som kan gå på hans träningspass! Syntolkning: en bild på Fredrik i röd Friskiströja i full action på Spin-cykel.

Vecka 39

Denna vecka går vårt projekt i mål och vi vill tacka för oss och tacka alla som vi har samarbetat med under våra tre år. Tack till Allmänna Arvsfonden, Parasport Stockholm, Parsport Sverige, Tyresö kommun, Tyresöradion med flera. Tack också till vår fina referensgrupp med träningsglada seniorer som har en synnedsättning, utan er hade vi inte kommit i mål! Hoppas vi ses hos oss på Friskis&Svettis i Tyresö! Syntolkning: bilden visar Peter, Britta och Josefine ute i skogen under ett Walk&Talk-möte, våren 2020.