Vecka 9

I onsdags hade vi informationsmöte om En annan syn på träning för Friskis Tyresös träningsvärdar. Det blev tyvärr lite manfall, vi får skylla på att det var sportlov. Det blev en väldigt trevlig stund med träningsvärdarna Anne-Christine och Patricia. Vi dukade upp med tårtbuffé och kaffe. Josefine berättade om projektet och var vi befinner oss just nu och så avrundade vi med att prata runt och omkring projektets utveckling.

Syntolkning: på bilden ser vi Patricia, Anne-Christine, Peter och Josefine vid ett stort vitt konferensbord uppdukat med kaffe och tårta.

Vecka 10

Halvtid i vårterminens anpassade seniorträning och belöningen är att se hur våra träningsdeltagare utvecklas och blir mer rörliga. Ett gott exempel är Göran som tar färdtjänsten från Lidingö tillsammans med sin ledsagare Sebastian till oss varje måndag och träningen har gett honom en bättre rörlighet i rygg och ben. Heja Göran, så roligt att se din utveckling och du vill komma och träna med oss varje vecka!

Syntolkning: på bilden ser vi Göran lyfta två kettlebells i cirkelgymmet. Vid sin sida står vår träningsvärd Per och ledsagare Sebastian.

Vecka 11

I dag lät vi större delen av Friskis Tyresös personal prova att träna anpassad Cirkelfys utan att se. Med svart ögonbindel för ögonen lyckades alla ta sig med vit käpp (eller i vårt fall, en stav) från entrén upp till receptionen, sen ner för den branta trappan till Cirkelgymmet. När den prövningen var avklarad så körde Peter och Josefine ett svettigt pass. Heja hela gänget, bra jobbat!

Syntolkning: på bilden ser vi Richard, Sofia och Stina träna vid olika cirkelfys stationer med svarta ögonbindlar för ögonen. Anne-Christine ledsagar och hjälper till.

Vecka 12

I måndags fick vi besök av Nina Forsberg från Friskis Riks som var med och tränade anpassad Cirkelfys tillsammans med våra fina seniorer. Sen fick Nina ladda om och ha lite arbetsmöte med oss i projektet. Tack för besöket Nina, alltid lika trevligt att ha dig hos oss!

Syntolkning: på bilden ser vi stora träningshallen och träningsgruppen och Nina i röd friskiströja vid de olika träningsstationerna.

Vecka 13

Vi är tillbaka igen i cirkelgymmet efter ett par måndagar med cirkelfys uppe i stora hallen. Vi brukar ha en träningsstation som vi kallar för "Jossans stol". I måndags fick Josefine smaka på sin egen medicin, hon konstaterade att det inte bara var magen som fick jobba utan även benmusklerna.

Syntolkning: på bilden ser vi Josefine sitta på en låda och cykla med benen i luften medan hon lutar sig lätt bakåt. en mycket effektiv mag- och benträning!