Vecka 32

Vi smyger igång hösten med att rivstarta planering för vår slutkonferens torsdagen den 15 september. Vi har också uppdaterat vårt schema för höstens anpassade träning för seniorer med synskada. Du hittar schemat under träning här på vår hemsida. Vi startar måndagen den 12 september kl 14.00 i Cirkelgymmet. Hoppas vi ses då!

Syntolkning: bilden visar ett träningstillfälle under våren i vårt cirkelgym. Träningsdeltagare och Peter gör en benövning.

Vecka 33

Denna vecka har vi skickat ut inbjudning till vår avslutningskonferens torsdagen den 15 september. Om du inte fått en inbjudan och gärna vill vara med så hör av dig till oss! Maila till josefine@tyreso.friskissvettis.se så skickar hon en inbjudan!

Syntolkning: bilden visar ett beskuret utsnitt från inbjudan med bilder och text.

Vecka 34

Synskadade över 65 år har i regel en sämre hälsa och är mer ensamma och isolerade än andra äldre. Visar en rapport från Novus, på uppdrag av SRF. Nu behövs på allvar förbättrade livsvillkor och ökad delaktighet. Läs SRFs ordförande Niklas Mattsson debattinlägg på Senioren.se. Bra tycker vi som jobbar vidare med att sprida anpassad seniorträning ut i landet! 

Syntolkning: en grafisk illustration på en pictogram-gubbe med vit käpp som sitter på en bänk uppe på ett högt berg.

Vecka 35

Vår Sverigeturné fortsätter! Denna gång upp till nordliga breddgrader. Vi hälsade på hos trevliga Friskis Gävle och Friskis Sundsvall för att avrunda med ett besök hos Friskis Östersund. Där blev vi väl emottagna av Christina som är verksamhetsledare. Vi pratade om anpassad träning och seniorträning och fick en rundvisning i de fina träningsanläggningarna. Tack för besöket och hoppas ni får glädje av vår handbok! Syntolkning: bilden visar Josefine, Christina och Peter hos Friskis på Frösön i Östersund.