Vecka 35

Nu när vi är inne i höstmånaden september så drar vi igång med podden En annan syn på träning. I veckan spelade vi in avsnitt 7 med Ann Fredriksen som är träningsansvarig på Friskis Tyresö. Vi pratade om anpassad seniorträning som i höst kommer finnas på schemat från den 20 september. Även den ordinarie seniorträningen drar igång redan den 14 september. Från och med söndag ligger avsnitt 7 ute på Tyresöradion och där poddar finns!

Syntolkning: Bilden visar Peter, Ann och Josefine som står mot en vit vägg och ler mot kameran.

Vecka 36

I veckan kidnappade vi Leif från receptionen här på Friskis Tyresö. Han fick provträna röststyrd Stol och styrka medan Josefine och Peter antecknade varenda rörelser. Övningarna tolkades bra men då får vi ta in i beräkningen att Leif är träningsvan och känner igen övningarna. Tack Leif för att vi fick låna dig en stund!

Syntolkning: på bilden ser vi Leif stå vid en vit stol och gör en övning med armarna. Josefine och Peter sitter vid ett stort konferensbord och antecknar.

Vecka 37

Denna vecka har vi lagt mycket tid och energi på att sätta ihop vårt första schemalagda träningspass för seniorer som har en synnedsättning på Friskis Tyresö. Det känns som en milstolpe i projektet och vi ser fram emot att ta emot träningsgänget som kommer på premiären nu på måndag kl 14.00!  Vi kör varje måndag hela hösten fram till den 13 december. Hoppas vi ses i träningshallen!

Syntolkning: bilden visar ett gäng starka seniorer som värmer upp på Indoor walking maskiner i lilla träningshallen på Friskis Tyresö.

Vecka 38

I måndags var det premiär för vår anpassade träning för seniorer som har en synnedsättning på schemat. Kul att det dök upp så många till träningspasset! Peter gick igenom grundövningar med hjälp av stol, vikter och step-up bräda. Nästa måndag fortsätter vi med grundövningar. Nu kör vi på varje måndag till i mitten av december!

Syntolkning: bilden visar alla träningsdeltagare vid sina stolar och step-up brädor i lilla träningshallen.

Vecka 39

Denna vecka har vi sagt adjö till Rebekah som har arbetat med oss i projektet sen början av året. Rebekah har bidragit med värdefull kunskap och vi har även fått förstå vilket stort och brett kontaktnät Rebekah har inom parasport och i föreningar för personen som har en synnedsättning.  Rebekah har också gett oss i arbetsgruppen en helt ny "syn" på hur det är att leva med en synnedsättning.  Rebekah, det har varit roligt att arbeta med dig och vi saknar dig redan. Kom snart och hälsar på!

Syntolkning. bilden visar Rebekah uppflugen på den rödmålade klätterväggen i utegymmet.