Vecka 40

På vår anpassade seniorträning förra måndagen fick vi besök av Aziza Dhaouadi från Läns- och Riksnytt. Hon spelade in ljud från träningen och intervjuade deltagare och Josefine och Peter i projektgruppen. Nu kan du lyssna på ett drygt 7 min lång inslag om seniorträningen och om projektet En annan syn på träning. Du hittar inslaget på  lansochriksnytt.se  – Sök på: 6 oktober, En annan syn på träning.

Syntolkning: bilden (fotograferad av Aziza Dhaouadi, Läns- och Riksnytt) visar hela träningsgänget, med uppsträcka armar i en hälsning, i lilla träningshallen på Friskis Tyresö.

Vecka 41

I måndags hade vi workshop i Rörelseträning på vår anpassade seniorträning. Det var både svårt och inspirerande att se vilken nytta det har för oss alla att hålla igång och underhålla kroppens rörelseförmåga. 

Syntolkning: bilden visar lilla träningshallen där hela seniora träningsgänget sitter samlade framför Peter som började workshopen med att berätta om vad rörelseträning går ut på.

Vecka 42

I denna vecka drog vi igång med cirkelfys på vår anpassade seniorträning. Det blev ett roligt och energifyllt pass. Nu kommer vi köra på med cirkelfys tre måndagar i rad. Följ oss gärna på Instagram En annan syn på träning där vi har lagt ut en film från måndagens träningspass.

Syntolkning på bilden ser du Gunvor och dotter Pia träna "Jossans stol" vilket innebär att sitta och cykla med benen i luften. I bakgrunden ser vi Åsa hjälpa Marita med att boxa med gummiband.

Vecka 43

Här kommer en sällsynt bild på hela projektgruppen och vi vill även passa på att gratulera Rebekah som fyllde år nu i  veckan. Det är en hel månad sedan hon slutade i projektet och vi saknar Rebekah varje dag! I veckan har vi även kört vidare med cirkelfys på vår anpassade seniorträning på måndagar. Vi önskar alla en energifylld Halloweenhelg, sätt in huggtänderna och ta en härlig långpromenad bland höstlöven!

Syntolkning: bilden visar Peter, Josefine, Rebekah och Britta som står vid Tyresö slott med vattnet och höstfärger bakom ryggen.