Vecka 44

Vi arbetar just nu med produktion av vår handbok som vi vill sprida ut i landet till andra Friskis&Svettis föreningar. Är din förening intresserad av att starta upp anpassad träning för seniorer som har en synnedsättning så är handboken det perfekta redskapet. Vill ni lägga vantarna på exemplar så gäller det att hänga på låset. Hör av er till Josefine Wahlberg på e-post: josefine@tyreso.friskissvettis.se så ser vi till att ni får en handbok.

Syntolkning: bilden visar Josefine som lagt ut en utskrift av hela handoken på ett stort konferensbord för att kunna få en översikt under arbetet.

Vecka 45

I måndags hade vi workshop med miniband som för många i träningsgänget var en helt ny bekantskap. Det var inte helt lätt att direkt förstå Peters instruktioner men med lite övning och träning så lyckades vi bli både svettiga och få muskelträning  i andra muskelgrupper än vi är vana vid. Heja hela gänget, bra jobbat!

Syntolkning: bilden visar när Peter går igenom en övning när deltagarna rest sig upp från sina stolar med minband i spänn mellan händer och fötter för att göra en stående ryggdrag.

Vecka 46

I måndags körde vi första veckan av tre på vår schemalagda cirkelträning. För många av deltagarna ett kärt återseende av vår cirkelträningslokal eftersom vi hängde en hel del där med vår referensgrupp innan covid-19 pandemin slog till med full kraft och vi fick ställa in all träning. 

Syntolkning: på bilden ser vi deltagaren Rolf träna armdrag i en av de fasta cirkelmaskinerna. Bra träning för armar, rygg och bröst med glada tillrop från träningsvärden Per. Vår tränare Peter dyker upp från sidan och håller koll på tekniken hos alla deltagarna under passet. 

Vecka 47

I veckan körde vi vidare med Cirkelträning och det är tacksamt att se hur alla deltagare känner igen sig och blir säkrare på de olika övningarna. Det innebär också hårdare träning och roligare träningspass! Heja hela gänget, bra jobbat!

Syntolkning: bilden visar cirkelträningshallen med några av deltagarna, tränare Peter, ledsagare och träningsvärdar som tränar vid olika träningsstationer.