Vecka 9

Denna vecka har Stockholm sportlov och vi passar på att sporta lite extra. I måndags med vår vän Jakob och i onsdags med en ny yngre målgrupp,  Johannes, Tomas och Angelina. Cirkelträning passar bra då alla har sin egen träningsbana och vi kan hålla distans. I onsdags var vi även några ledsagare på plats. Träningen gick över förväntan bra och alla var rejält trötta efter ett svettigt pass. Bra jobbat hela gänget!

Syntolkning: bilden visar stora träningshallen på Friskis Tyresö och ryggarna på Johannes och Tomas som som håller i var sin hantel över huvudet och leds av Rebekah som står i mitten av bilden.

Vecka 10

Denna vecka har det varit riktigt marsväder med snöyra och bakslag för våren. Men det stoppade inte oss i projektgruppen när vi bokade in oss på ett 90 minuter Stavgångspass med seniorklubben här på Friskis Tyresö. Vi fick lära oss teknik med gåstavarna och sen älgade vi i väg över nysnö och Tyresö golfbana. Det var friskt, skönt och gav mersmak för fler stavgångspass med hela gänget!

Syntolkning: bilden visar delar av stavgångs gänget ute i naturen med Josefine, Rebekah och Peter i framkant gående mot kameran.

Vecka 11

I onsdags fick vi besök av Anna Nilsson som är fysioterapeut på Syncentralen. Hon lever med en synskada men är en inbiten träningsperson. Så det var jätteroligt att Anna hängde på och tränade cirkelfys tillsammans med Jakob och Rebekah. 

Syntolkning: på bilden ser vi ryggen på Josefine som instruerar inför dagens cirkelträning. Anna, Rebekah och Jacob står runt Josefine och lyssnar i lilla träningshallen.

Vecka 12

Denna vecka kom våren på riktigt och vi har passat på att köra utomhusträning. I måndags var hela projektgruppen på Coreflex soft som visserligen var inomhus men sen tog vi oss ut i naturen för ett stavgångspass där Peter provade att gå med blind-googles. I onsdags körde vi rolig cirkelfys i utomhusgymmet med vår unga referensgrupp. Vi fick fint besök av Annika Klingström som bland annat är förbundskapten för parasport/goalball. Annika fick hänga med och träna på vårt cirkelfyspass. Bra jobbat hela gänget!