Vecka 18

Denna vecka startade vi med härligt solsken och efterlängtat återseende av vår seniora referensgrupp efter vårt uppehåll i mars 2020. Måndagar fram till i mitten av juni kommer vi köra på med senioranpassad utomhusträning. I måndags var det uppstart med lite fika och återkoppling. Sen gick Peter igenom övningar och träningsupplägg som kommer ske på vårt utegym här i Tyresö. Vi fick positiv feedback och mycket igenkänning av träningsupplägget. Nu håller vi tummarna för att vädergudarna jobbar för oss!

Syntolkning: på bilden ser vi utegymmet och några av deltagarna som får prova och känna och klämma på träningsutrustningen.

Vecka 19

Våren är ett faktum när vi går in i veckan som avrundas med Kristi himmelsfärd. Måndagen startade med utegym tillsammans med våra härliga seniorer. Onsdagen bjöd på strålande sol och vi passade på att köra lite aktiv konferens med powerwalk och kafferast runt Albysjön som vi avrundade med teambuilding i Tyresö slottspark. Vissa deltagare i arbetsgruppen blir aldrig för gamla för att klättra i träd. Verkar det som.  ;D

Syntolkning: på bilden ser vi Rebekah och Peter uppflugna i en stor och vacker ek på en grönskade kulle i slottsparken.

Vecka 20

Måndagsträningen med våra seniorer rullar på bra och denna vecka var vi hela gänget på plats. Det blev ett lite tuffare pass i utegymmet med längre träningstid vid varje station och det behövdes för att få upp värmen eftersom temperaturen var lite kylig efter nattens regnoväder. Det känns så kul att vi nu har kommit igång igen med träningen och att vi kan ses tillsammans!

Syntolkning: på bilden ser vi Lasse som tränar armar med kettlebell och Rebekah står bredvid och instruerar övningen. I bakgrunden kommer Peter gående mot oss.

Vecka 21

I denna vecka gav vi oss iväg till Södermalm och gjorde studiebesök på fyra Friskis&Svettis träningsanläggningar. Vi ville se hur dessa olika ställen har jobbat med tillgänglighet och framför allt för personer med synnedsättning. Tack Friskis&Svettis i Skanstull, Ringen, Skrapan och Hornstull för att vi fick komma och besöka er denna regniga onsdag!

Syntolkning: på bilden ser vi hur Josefine och Rebekah tittar närmare på en utstickande mjölkvit glasvägg från en vit vägg vid en entré. Svårt att se när du har en synnedsättning och det inte är en bra kontrast mellan vägg och glasskiva.