Vecka 2

Nytt år och nya tag! I måndags fick Josefine träna ett energifyllt pass cirkelfys med vår träningsdeltagare Jakob som fick jobba hårt. Vi har också funderat vidare på hur vi ska göra med anpassad träning under våren med de restriktioner vi behöver följa. Nu söker vi några träningssugna som inte tillhör riskgrupp 70+ som vill vara med på måndagsträningen. Ett villkor är att du är mellan 40 och 69 år och lever med en synnedsättning. Hör i så fall av dig till oss!

Syntolkning: på bilden ser vi Josefine och Jakob i lilla träningshallen värma upp med Indoor walking.

Vecka 3

Vi skrev tidigare om Parasport Sveriges besök för att se över tillgängligheten i våra träningslokaler och omklädningsrum. Inventeringen utfördes av caroline Hammar och Helena Hehlke och bilden har vi lånat från artikeln på Champa Arenas hemsida. Vi fick en Champa Arena certifiering och här kan du läsa artikeln om deras besök och hur de gick till väga. Vi har fortfarande lite att jobba på när det gäller att anpassa våra lokaler men har kommit en bra bit på vägen. Vi jobbar vidare med lokalerna på under våren.

Syntolkning: bilden visar Helena Hehlke och Peter Andersson som mäter avstånd mellan två träningsmaskiner i gymmet.

Vecka 4

Innan jul kom medlemstidningen SRF Perspektiv ut med ett temanummer om träning och på sid 17 berättar vi om vårt projekt En annan syn på träning. Du kan läsa artikeln i nr 6, 2020 och har du inte tidningen så går det att ladda hem Synskadades riksförbund som app till din mobil/läsplatta där Perspektiv finns att läsa.

Syntolkning: bilden visar ett utsnitt av artikeln där du ser en bild på Josefine och Berit utanför Friskis Tyresö med artikelrubriken "En mänsklig rättighet att få röra på sig"