Vecka 31

Vi startar igång höstterminen med planeringsmöte efter en skön sommarledighet. Denna höst kommer det bli mycket fokus på att jobba fram en handbok och så ska vi också börja planera för att få in anpassade träningspass på Friskis&Svettis schema inför kommande år. Men det är en liten bit arbete kvar tills vi kan få igenom det.

Syntolkning: på bilden ser vi hela arbetsgruppen, Rebekah, Peter, Josefine och Britta sitta vid ett stort vitt konferensbord på Friskis i Tyresö.

Vecka 32

Denna vecka lät vi vår träningsvärd Per prova röststyrd Stol och styrka. Det är väldigt nyttigt för oss att se någon testa träningspasset som inte lyssnat på det innan. Vi har lite kvar att förbättra men nu börjar det kännas riktigt bra! Tack Per för att du ställer upp och provade röststyrd träning!

Syntolkning: på bilden ser vi lilla träningshallen på Friskis Tyresö där Per, Josefine och Peter sitter på var sin stol och träna rodd med var sitt gummiband.

Vecka 33

Det känns lite av en milstolpe att vi nu i höst kommer kunna erbjuda träning för seniorer med synnedsättning. Från den 20 september fram till i mitten av december så kommer det finns anpassad träning på schemat här hos oss på Friskis&Svettis Tyresö. Varje måndag kl 14.00 så är du som har en synnedsättning välkommen att träna. Passen är främst anpassade för seniorer men självklart öppet för alla som vill vara med och träna. Sprid gärna denna information till de som kan vara intresserade! Du hittar höstens schema under Träningen.

Syntolkning: bilden visar cirkelträning med vår seniora referengrupp hösten 2010 i lilla träningshallen hos Friskis Tyresö.

Vecka 34

Tråkigt väder ute och regnet smattrar mot fönsterrutan. Du står och väntar på att kaffet ska kokat klart i köket. Just då är det perfekt för lite bröstpress vid diskbänken. Ställ dig vid diskbänken (gärna barfota) och håller ett stadigt tag i  bänkkanten, ta ett stort kliv bakåt med båda fötterna. Med rak hållning låter du överkroppen sänkas sakta ner mot bänken så att bröstkorgen snuddar kanten. Häv dig tillbaka till raka armar lite snabbare. Upprepa övningen tio gånger. Nu är du klar och så även kaffet. Lycka till!

Syntolkning: Peter instruerar bröstpress på bilden vid en bänk och visar hur du sänker ner överkroppen till bänkens kant.