Vecka 13

Denna vecka har vi kunnat vara ute mycket, startade veckan med stavgång med projektgruppen då Peter fick bära blind-googles och bli ledsagad av Rebekah. Det kan du se mer av på vår Instagram En annan syn på träning. På onsdagen hann vi med ytterligare ett stavgångspass med Friskis seniorklubb och denna gång fick vi med oss Berit från vår seniora referensgrupp. På eftermiddagen blev det cirkelfys i stora träningshallen med juniora referensgruppen och fint besök fick vi av Anne-Lie från SRF med sin ledarhund Bosse. Det kan du se mer av här!

Vecka 14

Vi jobbar vidare med att utveckla röststyrd träning. I förra veckan lät vi Ann Fredriksen provaträna Stol och styrka med gummiband och vi fick bra synpunkter som vi nu ska ta tag i. Vår förhoppning är att skicka ut den senaste versionen till vår seniora referensgrupp under våren och slutligen hoppas vi på att Stol och styrka med gummiband ska finnas tillgänglig för alla som vill testa att träna till röststyrd träning. 

Syntolkning: på bilden ser vi Rebekah  och Peter som bär svarta blind-googles i lilla yogasalen när de tränar till röststyrd Stol och styrka.

Vecka 15

Det är härligt med våren som gör att ljuset och temperaturen lockar ut oss till utegymmet här på Friskis Tyresö. I onsdag tränade vi cirkelgym med vår juniora referensgrupp. Vi fick även besök igen av Anne-lie och ledarhunden Bosse. Vi har också börjat planera vidare för mer aktiviteter utomhus under våren.

Syntolkning: På bilden ser vi vår träningsbur på gården med Angelina gör knäböj med däck som tyngd, Johannes som kör rodd med romerska ringar och i bakgrunden ser vi Peter och Rebekah som håller koll och styr upp övningarna. 

Vecka 16

När april bjuder på sol från klarblå himmel tar vi ut vårt planeringsmöte i naturen och tankar oss fulla med naturintryck, solljus och nya idéer för våren och sommaren. Walk & talk i sin bästa form!  I veckan har vi också hunnit träna cirkelfys med Jakob i måndags och med vår juniora referensgrupp i onsdags. Det kan ni läsa mer om på vår Instagram En annan syn på träning.

Syntolkning: På bilden sitter Rebekah och Josefine på en och Peter kikar fram bakom och ler mot kameran.

Vecka 17

I veckan fick vi efterlängtat besök av Nina Forsberg från Friskis Riks. Vi berättade om vårt projekt och smidde gemensamma planer för att kunna sprida vår kunskap över Sverige när vi är redo för det. På eftermiddagen så fick Nina sätta på sig blind-googles och köra ett tufft cirkel-fys pass tillsammans med oss och juniora referensgruppen.

Syntolkning: På bilden ser vi träningshallen och Nina med blind-googles i förgrunden göra en benövning med viktskiva. Bakom går Peter med en träningsboll och så ser vi en träningsdeltagare som sitter i rullstol vid en annan träningsstation i cirkeln.