Vecka 36

I onsdags provade vi att koppla upp ett Zoommöte och träna på distans med Berit som är en av våra seniorer i referensgruppen. Innan sommaren skickade vi ut gummiband till våra seniorer som ett bra träningshjälpmedel att ha hemma nu när vi inte kan träna tillsammans. Nu kunde Peter via Zoom-kameran se och styra Berits hemmaträning med gummiband. Det gick över förväntan bra och gav mersmak! Se mer hur det gick på vårt Instagram och Facebook. Heja Berit och Peter, bra jobbat!

syntolkning: bilden visar en zoombild på Berit som sitter hemma i sitt vardagsrum och tränar med gummiband.

Vecka 37

I denna vecka lanseras vår podcast En annan syn på träning . Vårt premiäravsnitt har redan funnits tillgängligt på Tyresöradion 91,4 mhz i en knapp vecka men nu finns vi även där poddar finns. Du kan höra avsnitt 1 på Tyresöradion 91,4 mhz fram till den 27 september därefter finns avsnittet på din poddspelare. I vår premiär pratar vi om uppstarten av projektet och om vårt första projektår. I våras fick vi tänka om när vi fick ställa in träningen med vår seniora referensgrupp eftersom vi drabbades av en pandemi. Hoppas du vill lyssna och återkom gärna och berätta vad du tycker! 

Vecka 38

I måndags fick vi fint besök av Jakob som kom till oss i Tyresö för att provträna Cirkelfys med PT-Peter.  Jakob har en synnedsättning med endast 5% ledsyn på vänster öga och det hindrade honom inte mycket när han väl var uppvärmd. Efter andra cirkelfys-varvet så körde Jakob på med tyngre hantlar så att svetten lackade! Heja Jakob, bra jobbat!

Syntolkning: på bilden sitter Jakob på två uppställda stepup-brädor och tränar med två hantlar för styrka av core och armar.

Vecka 39

Nu har våran första blivande tränare i projektet varit iväg på utbildning tillsammans med blivande tränare inom Friskis från hela landet.

Det var fyra intensiva dagar i Eskilstuna med teori och praktik från morgon till kväll.

Syntolkning: Flera personer som står i en grupp och tittar mot kameran.

Vecka 40

I måndags fick vi besök av Parasport Sverige som med stor noggrannhet inventerade hela vår träningsanläggning på Friskis Tyresö. Nu är vi stolta innehavare av ett Champa Arena diplom! Tack för besöket Caroline, Helena och Anton!

Syntolkning: bilden visar hur Caroline och Helena mäter upp en ytan runt en träningsmaskin i gymmet på Friskis Tyresö. Anton står och dokumenterar detta med sin kamera i framkant av bilden.