Vecka 41

Vi inne i oktober månad och vårt första verksamhetsår är till ända. Mycket av vår tid går just nu åt till att skriva en årsberättelse och göra bokslut. Trots att vi fick tänka om helt i våras på grund av pandemi så har vi lyckats rulla på med nya idéer som röststyrd poddträning och att vi nu har fått ut två avsnitt av vår podcast En annan syn på träning. Lyssna gärna! Vi finns där poddar finns och på Tyresöradion 91,4 mhz finns avsnitt 2 tillgängligt till den 23 oktober.

Syntolkning: bilden visar Josefine och Peter som sitter och går igenom vårt verksamhetsår vid ett stort bord fyllt av papper och pärmar.

Vecka 42

Vi rivstartade veckan med att i måndags göra ett studiebesök hos Friskis&Svettis i Orminge på förmiddagen. Vi imponeras av de nyrenoverade lokalerna och får ett samtal med PJ Carlsson som är anläggningschef som berättar om arbetet. Vi noterar dock att Friskis Orminge inte har anpassat sina lokaler för personer som har en synnedsättning. Bland annat saknas taktila skyltar och ledstråk i golv. Ett arbete som PJ sa att dom skulle se över för en bättre anpassning.

Syntolkning: på bilden ser vi Richard, Peter och Josefine inne i Friskis Orminges stora träningshall.

Vecka 43

Nu har vi fått låna Jakob, som har en synnedsättning, på måndagar sen i mitten av september. Det är roligt att se utvecklingen av träningen, nu går Jakob från klarhet till klarhet, ju mer bekväm han blir med övningar och träningsmaskiner ju mer kan han köra på. I måndags fick han sig en rejäl duvning i Cirkelgymmet här hos oss i Tyresö. Heja Jakob, bra jobbat!

Syntolkning: bilden visar Jakob som sitter och tränar i en träningsmaskin i Friskis Tyresös Cirkelgym.

Vecka 44

Skolorna har höstlovsvecka och vi passade på att utnyttja läget med att låta Josefines söner Liam och Noah få provträna röststyrd träning till vår Stol och styrka 2 med gummiband. Med slutna ögon och stort fokus på uppgiften så klarade båda grabbarna uppgiften med MVG. Dock såg vi några svåra passager som vi ska jobba vidare med för tydligheten i beskrivningen av rörelsen. Heja Liam och Noah, bra jobbat!

Syntolkning: bilden visar två pojkar i åldern 12 och 14 år som tränar till röststyrd träning. På bilden sträcker de ut och varvar ned