F&S Tyresö värnar om alla medlemmars integritet. Därför har vi en fotopolicy.

Du som medlem får gärna fotografera/filma dig själv när du tränar på F&S Tyresö. 

Däremot är det inte tillåtet att fota/filma andra medlemmar utan deras tillåtelse. Det finns många anledningar till att personer inte vill synas på bild och det är viktigt att alla känner sig bekväma med att träna på Friskis&Svettis.

Fotoförbud i omklädningsrummen

I omklädningsrummen råder totalt fotoförbud.

Undantag från fotopolicyn

Undantag från fotopolicyn gäller de som fotar/filmar på uppdrag av föreningen. Det gäller främst föreningens egen kommunikationsavdelning eller press som fått tillstånd av föreningen.

Även för dessa gäller dock regeln att alltid be de personer som är framträdande på bild/i film om tillåtelse innan publicering. Miljö- och gruppbilder, där enskilda personer inte syns tydligt, får publiceras utan den enskildes medgivande. Detta undantag görs för att de som har till uppgift att skildra föreningens verksamhet ska kunna genomföra sitt uppdrag.

Rutiner för foto/film på träningspass

I de fall kommunikationsavdelning/press ska fota/filma på ett pass, informeras medlemmarna i förväg om detta. Innan passet startar framgår också veta vem/vilka som fotar och vad bilderna ska användas till. Här frågar fotografen om det finns motionärer som inte vill synas på bild. Som motionär på F&S Tyresö ska du alltid ha möjlighet att träna utan att bli filmad eller fotad.