Två träningsklädda kvinnor hoppar upp mittemot varandra.

Så här funkar Friskis

Friskis&Svettis består av drygt en halv miljon medlemmar samlade i 159 ideella idrottsföreningar. Friskis&Svettis i Sverige finns från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och vår rörelseglädje har också spridit sig utanför Sveriges gränser. I Norge finns 43 föreningar. Därutöver finns ytterligare nio föreningar spridda i Europa.  

Det ideella engagemanget är en av Friskis-rörelsens nav. I princip all vår träning hålls av ideellt engagerade licensierade ledare och tränare. På våra träningsställen finns också värdar som skapar skön stämning och får verksamheten att snurra.

Medlemmarna äger Friskis&Svettis. Det betyder att alla medlemmar kan göra sin röst hörd och att intäkter och eventuellt överskott går tillbaka till medlemmarna. Det kan vara i form av utbildning av ledare, förbättrade lokaler och träningsutrustning eller något annat kul.

Vem som helst kan ansöka om att starta en förening. Det finns inget huvudkontor som bestämmer när det är dags att starta ett nytt Friskis. Det är eldsjälar som startar nya föreningar - och sprider rörelsen vidare.

Friskis i Olofström

Vi  Friskis&Svettis Olofström har 400 medlemmar, 13 ledare och 18 värdar

- men vi blir gärna många fler!