Vecka 40

Vi har fått JA på vår ansökan ”En annan syn på träning” och ska nu starta upp vårt 3-åriga projekt. 

Projektledare Josefine och träningsansvarige Peter sätter igång och planerar. Många möten blir det med bl a vår verksamhetschef Eva.

Hela fredagen gick Josefine en handledarutbildning för att leda Seniorer.

Vecka 41

Planering, planering, planering! Såhär andra veckan i projektet handlar det mesta om att strukturera, planera och lägga upp ramar för vad som ska hända de närmaste tre åren. Stort fokus ligger på att hitta en kommunikatör för projektet.

På torsdagen var vi inbjudna att prata på kommunens Balansskola där vi fick berätta om vår Seniorklubb och projektet. Balansskolan är en gratis utbildning (3 träffar) för att motverka fallskador hos Seniorer.

Vecka 42

Nu börjar vi komma igång ordentligt! Vi var på Friskis&Svettis Kista för att kolla på deras anpassningar för personer med synnedsättning. När vi ändå var där passade vi på att kolla in Sollentuna också för smarta tips. På tisdagen var vi med på Seniorklubbens Stol & styrka med efterföljande fika. Vi fick till ett möte med Richard som var den som drog igång träning för personer med synnedsättning på Friskis Tyresö och fick ta del av många erfarenheter och tips. Sen hann vi med en utbildning i HLR-D.

Vecka 43

Josefine provade på Indoor walking och försökte blunda hela passet. Inte det lättaste!

Vi hade möte med Sture Djupenström för att höra hans erfarenheter kring att träna med synnedsättning. Sture har varit blind sedan födseln och är en aktiv person, bla är han gammal Olympier (!). Sture leder själv pass i Beckomberga och har många kloka tankar och mycket erfarenhet.

Vi hade också möte med Johannes - en 17-årig kille med synnedsättning som tränar på Friskis Tyresö. Intressant med olika infallsvinklar. En viktig del i projektet är att hitta fungerande taktila lösningar. Peter var lite fundersam när vi åkte runt och frossade i glitterlim, paljetter och taktila siffror...