Vecka 45

I måndags blev vi i arbetsgruppen och vår referensgrupp deltagare Berit intervjuade via Zoom av journalisten Caroline för tidningen SRF Perspektiv som är synskadades Riksförbunds medlemstidning. Så förhoppningsvis kan du snart läsa om vårt projekt En annan syn på träning bland många andra intressanta artiklar som har perspektivet att leva ett liv med en synnedsättning.

Syntolkning: bilden visar en uppfälld laptop-dator med en zoom-bild på journalisten Caroline under vår intervju.

Vecka 46

Tiden rullar fort in i en mörkare årstid och i veckan som gick fick vi hårdare och skarpare restriktioner från Regeringen och FHM angående hur vi ska hantera den uppstickande kurvan för smittade i Covid-19. Det känns onekligen som ett hårt bakslag när vi nyss tyckte att det ljusnade för att öppna upp igen för träning med vår seniora referensgrupp. Tills vidare får vi glädjas åt att Jakob fortfarande vill komma till oss på måndagar och prova olika träningsformer så att vi kan komma vidare i projektet. 

Syntolkning: på bilden ser vi Jakob i färd med att slå en slamball hårt i backen medan PT-Peter manar på att ta i så det ryker!

Vecka 47

Vi jobbar vidare med att utveckla vokabulär och röststyrd träning. Här är Peter i full färd med att läsa in träningsinstruktioner medan Josefine följer med i rörelser och ser till att tempo och inräkning fungerar väl. Det är mer arbete än vad vi tror när vi inser att allt måste förenklas i rörelsebeskrivningar och att utrycket "less is more" verkligen har en viktigt betydelse i detta fall.

Syntolkning: på bilden ser vi Peter i förgrunden stå och prata i en mikrofon som står uppställd på en stol som i sin tur står på ett konferensbord. BakomPeter och stolen ser vi Josefine stå på golvet och utföra en rörelse med armarna.

Vecka 48

Nu i veckan gick vi i friskis&Svettis Tyresö ut med hårdare restriktioner på grund av ökad spridning av covid-19. Detta gör att det blir väldigt begränsad träning inomhus. Vi ger inte upp hoppet utan hoppas se en ljusning framåt våren för att kunna se vår referensgrupp igen.  Fram tills dess hoppas vi snart kunna skicka ut en ny uppdaterad röststyrd hemmaträning . Vi jobbar vidare med utveckling av vokabulär och inspelning av träningsinstruktioner som innehåller både gummiband och tyngder.

Syntolkning: bilden visar från tidigt i våras då vi tränade med vår referensgrupp i lilla träningssalen hos oss på Friskis Tyres. På bilden visar Josefine som står och instruerar styrka med hantlar.