Vecka 10

I måndags tränade gruppen cirkelgym med Peter och på onsdagen körde Richard Indoor walking. Josefine fick testa lättare yogaövningar på nedvarvningen efter. Senare i veckan passade vi i arbetsgruppen på att göra studiebesök på Friskis i Haninge och Farsta. Dels för att se om de har anpassat sina anläggningar för synnedsatta och presentera oss och vårt projekt En annan syn på träning.

Syntolkning: bilden visar Josefine som instruerar en deltagare i en cirkelgym-maskin.

Vecka 11

Måndagens gruppträning var 30 minuter Indoor walking med Richard och efter tog Peter vid med nedvarvning i Lugna hallen. I onsdags fick vi besök av Lena Hjelmerus från Tyresö radio. Hon var med och tränade i cirkelgymmet tillsammans med oss och spelade in lite ljud från vårt pass. Förhoppningsvis får vi höra om vårt projekt på en närradiokanal nära oss inom en snar framtid.

Syntolkning: bilden visar Lena Hjelmerus som håller i en inspelningsmikrofon.

Vecka 12

Måndagens cirkelgympass med Peter blev vårt sista innan vi ställde in all träning på grund av Covid-19. Vi vidtar nu de försiktighetsåtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Eftersom de flesta av referensgruppens synnedsatta seniorer har passerat 70 år så är detta viktigt. Men tråkigt. Vi hoppas komma igång med träningen igen inom en inte allt för lång framtid.

Vecka 13

Vi rullar på i projektet trots vår träningspaus med referensgruppen. Denna vecka har Peter och Josefine blivit intervjuade av Parasport Stockholm via telefon. Vår referensgruppdeltagare Berit Selin och Josefine har även blivit intervjuade av Lena Hjelmerus på Tyresöradion. Programmet kan du lyssna på här.

Trots Coronarestriktioner så pausar vi inte och jobbar på i projektet En annan syn på träning. Vi har lite idéer om hur vi ska kunna fortsätta med anpassad träning på distans. Stay tuned!