Vecka 19

Vi är i full gång med att utveckla vår idé med hemmaträning i podcast-format. Denna vecka har Peter arbetat fram ett 12 minuter långt program med uppvärmning för våra seniora deltagare i projektet. Det är inte helt enkelt att stå still och bara tala in övningarna i mikrofonen. Peter inser att röra sig och hålla i en mikrofon samtidigt är lite trixigt. Vi får fundera vidare på en lösning för detta. Nu har vi skickat ut övningarna till våra deltagare och väntar, med spänning, på återkoppling om hur det gick där hemma.

Syntolkning: bilden visar när Peter står och läser in träningsinstruktioner i en ljudutrustning.

Vecka 20

Vi jobbar vidare med att utveckla vår podcast-träning även denna vecka. Utöver det så passade vi också på att åka iväg på studiebesök och hälsa på våra vänner på Friskis&Svettis i Sollentuna, Kista och Solna. Eftermiddagen avrundades med ett besök hos Parasport Stockholm och så tittade vi närmare på Stockholms stads anpassade träningshall för funktionsnedsättning i Beckomberga. 

Syntolkning: På bilden ser vi Josefine prova att dra sig upp med rep på snedställd brant vägg hos Friskis i Solna.

Vecka 21

Nu har vi fått lite återkoppling från våra seniorer i referensgruppen som testat vår uppvärmning via ljudfil. Det är så roligt att vi fick övervägande positiv respons och nu har Peter jobbat vidare med sätta ihop ett ca 25 minuter långt stol och styrkapass som vi i veckan testkörde med Per som fick blunda och prova övningarna.  Nu är det bara lite finslipning och musikpålägg kvar innan vi skickar ut även denna ljudfil till vår referensgrupp.

Syntolkning: bilden visar Josefine, Peter och Per som tränar stol och styrka med stängda ögon och lyssnar sig till rörelseanvisningar.

Vecka 22

Vi i arbetsgruppen En annan syn på träning var inte beredda på vilken utmaning det är att planera och spela in hemmaträning på ljudband. Hur förklarar du på bästa och enklaste sätt en rörelse för någon som inte kan se hur du utför rörelsen, att du endast med rösten styr träningen så den utförs så korrekt det bara går?  Vi lägger just nu många timmar på att skriva ner manus, hitta rätt vokabulär och provspela in träning som vår referensgrupp får prova. Det är så spännande att få tillbaka återkoppling på hur det gick.

Syntolkning: bilden visar Josefine som sitter vid ett bord och skriver ner synpunkter efter ha lyssnat på vår ljudband "Stol och styrka 1".