Vecka 14

Det känns tomt och tråkigt och vi saknar våra seniorer i referensgruppen. Denna vecka har vi börjat lägga upp planer för hur vi ska kunna aktivera träning på distans nu när vi inte kan ses på plats här i Tyresö. Utöver att använda sociala medier så som Facebook och Instagram så vill vi också kunna ge träning via podcast. Gick det att träna hemma med radion på 30-talet så går det lika bra att använda öronen i dag. Eller hur!

Syntolkning: bilden visar Peter i cirkelgymmet med våra deltagare i bakgrunden på vårt sista träningspass innan uppehållet på grund av covid-19.

Vecka 15

Det är påskvecka och vi har kommit igång med att lägga upp enkla träningstips på Instagram och Facebook. Peter går igenom övningar med att visa med kroppen och ge anvisningar men vi lägger även till syntolkning med tydlig instruktion i text för att synnedsatta ska kunna komma igång med hemmaträning.  Följ vår hemmaträning på Instagram.

Glad träningspåsk!

Syntolkning: bilden visar en En annan syn på tränings Instagramsida med Peters träningsfilmer och ett glatt påskägg.

vecka 16

På grund av vårens covid-19 pandemi så har vi fått tänka om. Bilden visar vår whiteboard där vi skrivit upp lite ändrade planer för år 1 och år 2 i projektet. Utöver att vi nu testar att lägga upp lättillgänglig hemmaträning med Peter på sociala medier så vill vi också komma igång med att via podd kunna ge träningsanvisning mer riktad till vår referensgrupp. Vi vill också pröva att träna med synnedsatta ungdomar som vill komma igång. Känner du någon som vill köra utomhusträning med oss i juni så hör av er!

Syntolkning: bilden visar en whiteboard full med anteckningar om projektet planering för år 1 och år 2.

Vecka 17

Efter många kalla veckor så kom det ett par dagar med härlig vårvärme. Vi passade på att testa utomhusträning vid parkbänk med ljudinspelning. Nu har vi börjat lära oss vår ljudutrustning för att kunna spela in hemmaträning i podcast-format.  Mitt i allt sprang vi ihop med Gunvor och hennes dotter Pia ute i vårsolen. Gunvor är en deltagare i vår referensgrupp för En annan syn på träning. Skönt att se att både Gunvor och Pia mår bra och vi hoppas snart få dom båda igen när vi kan komma igång med vår gruppträning.

Syntolkning: bilden visar Britta, Josefine och Peter som träffar Gunvor och hennes dotter Pia utomhus i vårsolen.

Vecka 18

Nu är vi ingång med att spela in träning via podcast. Utöver att att använda den mobila ljudutrustningen och att lära oss redigera ljudfiler så har vi mailat till vår seniora referensgrupp om de vill vara med och träna hemma via ljudinstruktioner. Ska bli spännande att få återkoppling om de kan hänga med i övningarna. Vi återkommer med mer information om detta.

Syntolkning: bilden visar ett skrivbord där den mobila ljudutrustningen ligger.