Terrassträning och strandcross

Vårt resmål Mallorca passar bra för dig som är van att träna och gillar utmaningar. Vi tränar utomhus på stranden, hotellets takterrass, gym eller träningshallen – beroende på vädret och vilka redskap vi behöver.

"Utsikten ger kvällsyogan en extra dimension."

 

Vi fyller dagarna med lustfylld F&S-träning. Morgnarna börjar med en skön morgonjogg, Yoga eller Flex soft innan det är dags för en härlig hotellfrukost. Sen är du redo för den uppdukade träningsbuffen: Välj fritt mellan Dans, Skivstång, Jympa, Cirkelfys, Yoga, Core, Power Hour och IntervallFlex. Varva med styrka i gymmet eller cross på stranden.

Du som vill krydda din resa med extra pirr i maggropen kan testa på aktiviteter som stå-upp-paddling eller coasteering, som är en äventyrlig mix av vandring, bergsklättring, dykning och simning. Äventyrsupplevelserna som du kan boka till förmånliga priser (250-750 kr/äventyr) handleds av lokala instruktörer och guider.

På kvällarna återhämtar vi oss under stjärnorna med god spansk mat och dryck. Tio minuters bilväg bort ligger öns huvudort Palma ett rikt utbud av shopping, barer och restauranger.

”Kroppen och knoppen ville träna mer än vanligt med så inspirerande och motiverande ledare. Cross på stranden med efterföljande bad i havet var en höjdpunkt”

Monica Bergqvist, resenär

Tid för olika aktiviteter

På Aktiv senior får du fina möjligheter att träna och lära dig mer om kroppen och träning. Du får också mer tid för återhämtning och andra aktiviteter.

Personer som tränar i sanden

Föreläsningar & workshopar

Ta del av inspirerande föreläsningar och workshopar som ingår i resan.

Äventyr – även för den modigaste

Testa stå-upp-paddling eller coasteering, som är en äventyrlig mix av vandring, bergsklättring, dykning och simning. Dessa aktiviteter bokas separat och leds av lokala guider.

Bild på gata i Palma på Mallorca

Palma de Mallorca

Palma och Mallorca erbjuder ett stort utbud av mat, dryck, shopping, mode och naturupplevelser. Vi bor cirka 20 minuters bilväg bort från öns huvuort Palma med mysiga gränder och ett rikt utbud av shopping, barer och restauranger.

Ledarteamet på stranden

Palma de Mallorca

Palma och Mallorca erbjuder ett stort utbud av mat, dryck, shopping, mode och naturupplevelser. Vi bor cirka 20 minuters bilväg bort från öns huvuort Palma med mysiga gränder och ett rikt utbud av shopping, barer och restauranger.

Om hotellet

 

Vi bor på Sunprime Waterfront som ligger nära stranden och den fina strand-promenaden i Can Pastilla, en by som påminner om det gamla Mallorca, men med en modern touch. Här finns många trevliga restauranger, barer och butiker. Vi från Friskis&Svettis har hotellet för oss själva under veckan. Det tar det bara tio minuter med bil eller buss till Palma stad.

Faciliteter

  • Sunprime Waterfront är ett fyrstjärnigt hotell med bra lokaler och ytor för oss som älskar att träna. Sunprime är medvetet riktat till vuxna hotellgäster, åldersgräns är 16 år.
  • Poolområdet är något utöver det vanliga. Återhämta dig med ett svalkande dopp samtidigt som du njuter av havsutsikten.
  • Avstånd till strand: 25 m. Avstånd till Palma stad: 6 km Rum med dusch/WC, TV och gratis Wi-Fi.
  • På hotellet finns bra träningslokaler, spa-avdelning med möjlighet att boka behandlingar.

Mallorca i siffror

Kvinna i yogapose i solnedgången

1955

Svenskarna var tidiga med att åka hit. Den 23 april för drygt 50 år sen gick första chaterresan till Mallorca.

300

Antal soldagar om året på Mallorca. Inte konstigt att det är ett av europas mest populära resmål.

Palmer på stranden
Bild på Palma stad men hus och berg i bakgrunden

< 1 000 000

Knappa miljonen invånare är bofasta på Mallis. 400 000 av dem bor i Palma.

30

Under veckan har du över 30 olika F&S-pass att välja på. Förutom det gedigna träningsprogrammet ingår bergspasset som är en utflykt med härlig vandring i området runt vackra Deia och Soller.

Resenärer vandrar i bergen

Resinfo: Träningsäventyr på Mallorca

Datum

30 mars–6 april 2019

Pris

Cirka 13 950 kr, beroende på rumstyp.

I priset ingår del i dubbelrum, flyg & transfer till och från hotellet utanför Palma, frukost alla dagar, 5 luncher och 5 middagar. Dessutom all F&S-träning (över 50 pass!), två dagsutflykter, föreläsningar, träningsworkshopar och kvällsaktiviteter.

Avresa

30 mars 2019. Från Arlanda eller Kastrup.

Ingår ej

Avbeställningsskydd, äventyrsaktiviteter, enkelrumstillägg, hotellskatt ca 12 €.

Arrangör

Reseklubben/F&S Stockholm och Springtime Travel

Frågor om träningen

Tina Reuterswärd, Reseklubben

072-072 02 23

tina@friskispressen.se  

Frågor om boende, transport, betalning

SpringtimeTravel

08-545 535 40

info@springtime.se