Varje år gör Friskis&Svettis en omfattande omvärldsbevakning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Arbetet ligger sedan till grund för hur vi förändrar och utvecklar träningsutbudet. 

- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Vi har också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Nyheterna dyker upp successivt under året. Skivstång maxa är först ut vid säsongsstart 8 januari.

 

Dans crescendo

Det här är lite som en danskurs, koreografin byggs upp från grunden och detaljerna kommer till under passets gång. Det blommar ut för fullt i passets crescendo – finallåten – då allt sätts ihop och alla detaljer sitter. För att ge en ständig utveckling tillkommer olika detaljer och moment under säsongens gång. Du kan hoppa in när som helst under säsongen.

Mer om Dans crescendo

Dans flow

Det här är ett danspass som mer fokuserar inåt än på exakta koreografiska detaljer. Känslan varierar, men du rör dig i flöden och du får möjlighet att gå in i dig själv. Salen är nedsläckt för att förstärka den fria känslan. Testa att dansa barfota och att ibland bara blunda och gå in i musiken, flödet och dig själv. Ledaren guidar under hela passet.

Mer om Dans flow

Rodd

Upplägget är enkelt men kul! Tillsammans med gruppen ror du ihop olika intervaller i roddmaskin – med varandra, mot varandra och dig själv. Passet startar med en uppvärmning för att hitta tekniken. Sedan följer tre block plus en slutkläm där du kan ge järnet! 

Passa på!29 jan – 23 feb på F&S Skanstull26 feb – 23 mars på F&S Skanstull och F&S KungsholmenSamt i september 2018.

Mer om Rodd

Skivstång maxa 

Skivstång maxa hämtar inspiration från bland annat styrkelyft och tyngdlyftning. Passet inleds med en noggrann uppvärmning och det är extra stort fokus på tekniken. Passet består av tre delar där du med olika metoder utmanar musklerna, hela tiden med ledarens guidning och peppning. Det är tungt, explosivt, flåsigt – ja, maxat på alla sätt.

Mer om Skivstång maxa

Step explode

Ett kraftfullt danspass med stepbrädan i centrum. Det är högt tempo, explosiva övningar med snabba steg, på, över och runt brädan. Det är energiskt och glädjefyllt med tuff kondition och mycket power. Rakt och enkelt koreografiskt, den som vill kan verkligen hårdköra. Det finns även styrkemoment i passet.

Mer om Step explode