Så här tycker Friskis&Svettis

Den genuina lusten till träning är en förutsättning för att människor ska vilja träna hela livet. Därför tar vi ställning emot påtvingade prestationskrav och kroppsideal. Låt träningen vara en plats där alla människor kan hämta kraft, kroppsligt och själsligt – istället för att vara ännu en arena med orimliga krav och ideal att nå upp till.

Ta ställning under #nollkroppshets

Friskis strävar mot noll kroppshets och maxat med rörelseglädje. Ta ställning du med! Dela dina erfarenheter under hashtag #nollkroppshets eller tagga din bild. Här får du ett smart tips på hur du gör.

#nollkroppshets

Vi lägger till en bra vana, resten har vi inga synpunkter på.

Det här gör Friskis för att motverka kroppshets

  • Vi fokuserar på det lustfyllda, på att upplevelsen av träning ska bli så härlig och häftig som möjligt. Det innefattar aldrig ett ingående fokus på vad som är ”nyttigt” (även om vår träning håller hög kvalitet). Vi vet att människor kan ta ansvar för sin egen hälsa.
  • Människor som syns i vår kommunikation och i våra kanaler är aldrig modeller utan riktiga människor (funktionärer och medlemmar) från Friskis. Vi jobbar aktivt med att alla åldrar, kroppsformer, stilar och personligheter ska representeras.
  • Vi pratar inte om dieter och ger inte folk oombedda kostråd.
  • Vi pratar och skriver aldrig om träning som straff: i termer av att bränna kalorier, att kompensera för mat, att träna för att ”inte behöva stå i vassen” eller för att ”förtjäna att äta” etc.
  • Vi pratar aldrig utvärderande om kropp och utseende på träningen. Vårt mål är att varje medlem ska känna sig stark och stolt över sin kropp - varje pass!
  • Pratar vi om mat så är det på ett njutningsfullt sätt (varför inte ett middagstips för hungriga nytränade eller tips om en bra restaurang i närheten) – aldrig i termer av banta/deffa, få en beachkropp, forma drömkroppen osv.
  • På vissa av våra pass blir du peppad att ta i och utmana dina gränser, men det är alltid du som bestämmer. På Friskis finns inga ”straffarmhävningar” eller liknande.
  • Vi erbjuder träning för alla, oavsett ålder, bakgrund eller träningsvana. Vi antar heller inte vad du vill träna eller på vilken nivå utifrån ålder, kön, bakgrund etc. Majoriteten av vår träning är inte åldersspecifik: Från 13 och uppåt står det dig fritt att välja efter egen smak, tycke och nivå i vårt stora träningsutbud.
  • Vi lägger till en bra vana, resten har vi inga synpunkter på.