1. Friskis digitala utveckling

Innovationskraften under de senaste åren har varit enorm. Med stora digitala kliv framåt har vi visat både oss själva och andra att vi kan ställa om snabbt, hållbart och säkert. Parallellt har träningsutbudet utvecklats - faktiskt blivit rikare - och vi ser fram emot en lansering av vår nya träningsapp Friskis Go i början av nästa år. 


2. Storsatsningen på barn och unga

För att motverka det ökade stillasittandet hos unga har Friskis satsat stenhårt på att inspirera fler till rörelse. Vi har bland annat kört Pop up-gym på skolgårdar, öppet hus över generationsgränser och många unga träningsinspiratörer har utbildats över hela landet. För de allra minsta dundrade de folkkära karaktärerna Mamma Mu och Kråkan in i våra rörelsepass för barn. Det resulterade i mycket skratt, svängande och smygande. Och rekordmånga visningar på hemsidan. 


3. Träningspepp – live och digitalt

Aldrig förr har träningen varit så viktig för mig personligen. När omvärlden varit svajig har träningen alltid funnits där som en källa till energi. Under året har många upptäckt träning utomhus och digitala pass. Det har inte bara breddat min träningsrutin utan även gjort det möjligt för fler att hålla igång under pandemin. En av årets absoluta höjdpunkter var Friskisboosten där funkisar från hela landet möttes upp i olika städer, och digitalt, för att dela inspiration och peppa varandra. 

 
Nu laddar jag om för ett nytt spännande år. Vi är många som lever knökfulla liv med många måsten, både roliga och utmanande. Därför hoppas jag att du har tillåtit dig själv att sänka garden nu under helgerna. Det gör inget det ligger kvar lite presentpapper i nått hörn, om du tränat lite mindre, eller kanske lite mer än du tänkt om det råkat bli så. Gör bara exakt det du känner för. Och unna dig ett riktigt lugnt och skönt avslut på 2021 - sen möter vi det nya året tillsammans. 
 
Tack för ett på många sätt fantastiskt Friskis-år!

Susanne Jidesten,
generalsekreterare Friskis&Svettis