- När vi rör oss och upplever rörelseglädje mår vi bra. Det är något alla borde få känna. Vi vill att ungdomar och vuxna i särskolan, daglig verksamhet och hemma blir inspirerade och får uppleva rörelse med Enkel GO, säger Nina Forsberg, projektledare för Öka innanförskapet, projektet som ligger bakom Enkel GO.

Med Enkel GO får du 15 minuter rörelse. Du får väcka kroppen, bli stark, varva ner och sträcka ut. Kör alla delar eller bara det du är sugen på just idag. Passet finns gratis här på webben, bara att klicka igång här och nu.

Rörelser på dina villkor

Enkel GO kör du på egen hand eller tillsammans med andra. Du behöver inte byta om till träningskläder om du inte vill. Du kan köra precis som du är klädd just nu!

Du kör Enkel GO stående, eller sittande om det passar dig bättre.
- Testa dig fram och gör egna varianter. Enkel GO kör du helt utifrån dina egna förutsättningar och kapacitet, säger Nina.

Dela och sprid rörelseglädje

Musiken till Enkel GO går att ladda ner här på webben, om du till exempel vill leda passet för en grupp i en sal.
- Vi vet att det finns ett stort behov av att få in rörelse på ett tillgängligt sätt i vardagen och därför utvecklade vi Enkel GO på ett sätt som gör det möjligt att dela och sprida passet fritt, säger Nina.

Tack vare medel från Svenska PostkodStiftelsen kan Friskis sprida Enkel GO till över 200 gymnasiesärskolor runt om i Sverige.
- Vi skickar hundratals paket med inspirationsmaterial för att få fler skolor att bjuda på rörelse i vardagen, det känns verkligen häftigt, säger Nina.

Mer enkelträning

Bland Friskis&Svettis föreningar finns Enkeljympa och annan rolig träning för dig med intellektuell funktionsvariation. Det finns många eldsjälar som brinner för rörelseglädje. För alla. Läs mer om Friskis enkelträning här ››

Om Öka innanförskapet

Med satsningen Öka innanförskapet vill vi inkludera och inspirera unga människor som på olika sätt löper risk att hamna i utanförskap. Målgruppen är ungdomar 12-18 år med funktionsnedsättning, i flyktingstatus eller i områden som är socioekonomiskt svaga. Läs mer om Öka innanförskapet här ››
Spela video