Tanken var att fira Jympa, Friskis och rörelseglädje på det stora träningskonventet Svettisdagarna 2018. Det är ett tvådagarskonvent fyllt av träning för Friskis alla ledare, tränare, värdar och alla andra ideellt engagerade.

- En av Jympans häftigaste aspekter är att alla ledare bygger sina egna pass. Väljer låtar själv och sätter ihop med rörelser. Vi ville behålla den känslan i Jympa celebrate, säger Josefina.

För att behålla skaparglädjen bjöds Friskis alla tusentals Jympaledare in till att bidra. Alla fick chansen att gruppera sig med sina ledarkompisar och skicka in en låt med rörelser. Josefina med sina kollegor valde ut ett härligt spretigt gäng och bestämde en träff för alla 50 utvalda ledare.

- Det var så otroligt häftigt att se alla ledare träffas och leda Jympa för varandra. Det blev väldigt tydligt att vi alla drivs av samma sak - att sprida rörelseglädje. Och att när vi skapar tillsammans blir helheten mycket större än delarna tillsammans, säger Josefina.

Det här är filmen från den dagen då alla 50 Jympa-ledare träffades och byggde ihop Jympa celebrate.

Spela video

På Svettisdagarna 2018 var det premiär för Jympa celebrate. Många tusen ledare upplevde passet i Globen och det var tydligt att passet berörde.

- Jympa har alltid varit bra på att beröra människor men det här blev något alldeles extra. Upplevelsen rymde tårar av glädje, skratt och lyckotjut! Både bland ledarna som skapat och deltagare. Jympa celebrate är verkligen en häftig helhet i innehåll och känsla, säger Josefina.

Fira rörelseglädje hela 2019

Som tur är var inte Jympa celebrate exklusivt för deltagare på Svettisdagarna 2018. Nu ska passet tillbaka ut i Friskisvärlden för alla medlemmar att uppleva. Alla Jympaledare som vill haka på passet kan köra det under hela 2019, sedan försvinner det ur utbudet.

- Vi kör Jympa celebrate som Limited edition 2019 så passa på att uppleva det här häftiga passet, säger Josefina.

Läs mer