Aktuellt om Covid-19

Frågor & Svar

Vad ska alla som tränar bidra med?

 • Självklart kommer du bara och tränar när du är kärnfrisk.
 • Tvätta händerna med tvål ofta - minst 20 sekunder - och att inte peta sig i ansiktet. Handsprit kan vara ett alternativ om det inte finns möjlighet till handtvätt.
 • Var och en är extra noga med att torka av maskiner och redskap både före och efter sig.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Sitter du eller någon anhörig i karantän? Gå hem och ta hand om dig.
 • Byt gärna om och duscha hemma.
 • Håll avstånd till andra när du tränar.

Kan jag frysa mitt kort?

Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vi förstås följer: Därför kan du som är 70+ kan frysa ditt träningskort kostnadsfritt till och med den 17/5. Mejla ditt födelsedatum ÅÅMMDD och namn till reception@linkoping.friskissvettis.se.

Alla andra medlemmar har kunnat frysa kortet kostnadsfritt sammanlagt en månad fram till den 8 april. Tyvärr har vi inte möjlighet att fortsätta att vara så generösa. Friskis måste ju säkra att vi kan betala hyror och andra fasta kostnader i denna mycket speciella tid. Alla som har årskort kan frysa kortet upp till 60 dagar mot en kostnad på 100 kr. Kortet kan normalt frysas 60 dagar en gång på ett år men denna gång undantas den kostnadsfria frysning som gällde fram till 8 april. Frysningen ordnas i våra receptioner eller så kan du ringa dit dagtid 013-1230303 så fixar vi det med swish eller på annat sätt.

Gällande terminskorten för Seniorklubben, Gym öppna dörrar, Junior, Familj, Enkel ber vi få återkomma när vi vet mer om vi kan återuppta terminen igen.

Vad händer med gymmen?

Alla våra anläggningar är öppna som vanligt. Det är betydligt färre som tränar nu så det är mycket mer svängrum på gymmen än i vanliga fall. Se alltid till att du torkar all utrustning efter dig och håll ett rejält avstånd till andra när du tränar.

Vad händer med gruppträningen?

 • Vi har tillfälligt pausat ett antal träningsformer, främst för att man delar redskap under passets gång, men också för att träningsformen i sig riktar sig till motionärer som tillhör riskgrupp. det är Seniorklubben, Enkeljympan, Öppna dörrar gym, Familj, Familjefys, Mamma, Cirklegym, Cirkelfys, Plaza, Box och Duoboll. Vissa av passen körs med modifierat upplägg eller utomhus så håll koll i appen.
 • Alla dessa pass är borttagna schemat vi lägger in alternativa pass allteftersom.
 • Vi har valt att halvera deltagarantalet på passen för att det ska bli mer luft mellan deltagarna. Så sprid ut er i salen nu när det finns plats, använd varannan spincykel etc. Det är alltså aldrig med än 50 deltagare på passen.
 • Håll koll i schemat! Det  upp en del utepass och varianter av pass vi tagit bort.

Det är fler inställda pass än vanligt...

Även funktionärer blir sjuka, har sjuka barn, tillhör riskgrupper etc. Men håll ut och håll i - vi kör så mycket det går! Schemat är mycket dynamiskt nu så håll koll dag för dag vad som är på gång.

Har ni handsprit?

Yes! Vi har handsprit i alla våra gym och träningshallar. Precis som på många andra håll i samhället har även vi haft svårt att få tag på desinfektionsmedel, men vi kör på med det vi har. Vill du ta med dig eget får du självklart göra det. Toapapper har vi dock gott om så det behöver du inte ta med. 

Säg till om något tar slut! Tar du sista tvålen på toaletten eller om handspriten är slut i gymmet slut etc - säg till i receptionen så fyller vi på. Detta är viktigare än någonsin! 

Hur tvättas era blå trasor?

I gymmen och träningshallarna finns det blåa trasor att tvätta av maskiner/redskap och dig själv med. Men kom ihåg att ta en (eller ett par extra) till dig och en till maskin/redskap. Vi har ställt in extra sprayflaskor med desinfektionsmedel i gymmen, så spraya det på trasan och torka sedan av. 

Trasorna tvättas i 90 grader i cirka två timmar dagtid och vid stängning nästan fyra timmar. Dagtid har vi börjat tvätta trasorna längre då det finns både tid och utrymme att göra det.

Varför har ni inte stängt era anläggningar?

Friskis&Svettis övergripande förhållningssätt är att vi anpassar vår verksamhet till rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och från regeringen. Vi vill hjälpa er medlemmar att behålla rutiner och göra saker som ni mår bra av. Så långt det är möjligt ska vi erbjuda träning på anläggning men också ge alternativ för den som av olika skäl inte kan eller vill träna med andra människor just nu. Det gäller inte minst för medlemmar och funktionärer som tillhör riskgrupperna. 

Från och med måndag 23/3 är Harvestad öppet endast för gymträning på vardagar. Receptionen är alltså inte öppen vardagar och endast du som har med dig ett aktivt träningskort till anläggningen kommer kunna träna. Gruppträningspassen är om möjligt flyttade till andra anläggningar och det blir också pass i utegymmet i Harvestad. Håll utkik i webbschemat!

Du är alltså i nuläget varmt välkommen att träna hos oss - ute eller inne. Men vi tar en dag i taget och håller er uppdaterade via hemsidan och sociala medier.

 

Uppdaterat 2020-03-31