2016. Adecco är ett företag som gärna vill att deras anställda tränar. Förutom friskvårdsbidrag så betalar även företaget avgiften för de lopp de anställda deltar i. De anställda har möjlighet att träna 1 timma i veckan på arbetstid och har friskvårdstävlingar där de via en app registrerar sina aktiviteter.

Under våren har de anställda på kontoret i Jönköping tränat tillsammans med personlig tränare på Friskis Jönköping. Här berättar Linda Hallgren, kontorschef på Adecco i Jönköping om detta.


Tanken att vi skulle träna i grupp på arbetstid har funnits länge och till slut bestämde vi oss för att boka in Friskis personliga tränare Johan Ingerman som skulle leda vår grupp på 10 personer i en timma.

Första gången var alla lite smånervösa och Johan lade ribban högt, att efteråt gå nedför en trappa kunde göra så ont, det hade vi inte drömt om. Glädjen efteråt att vi hade genomfört passet tillsammans och att alla hade kunnat träna utifrån sina egna gränser var påtaglig. Det blev en snackis på kontoret och alla tyckte att det var ett kul inslag i vardagen.

Nästa träningstillfälle blev inte lik den förra och så har det fortsatt, varierad träning utifrån var och ens olika förutsättningar och styrka. Samtliga har nu skaffat ett gymkort och träningstimman utnyttjas flitigt. Att dela träningstips, återhämtningstips och rätt kost i samband med träning har blivit ett stående inslag. Vi har alla blivit piggare och peppar varandra att fortsätta och att utvecklas.

Vi är supernöjda med Friskis upplägg, flexibla bemötande i fantastiska träningslokaler och med välutbildade PT.