Spela video

Vad har du för relation till Friskis och Jympa?

Jag har varit medlem i Friskis sedan 1998. Jag tröttnade lite för ett antal år sedan så jag provade Sats för att jag ville få en referenspunkt och tyckte att Friskis låg lite efter med ny träning. Men jag gick jag tillbaka till Friskis för den kulturen passar mig bättre. Numera tar ju Friskis in nytt och har moderniserat mycket, jag har kunnat träna alltifrån HIT och Cross till Core, Yoga, Mammapass, Flex och Jympa i parkerna. Jag tycker att man lyssnar på medlemmarnas åsikter och vågar tänka nytt.

Vad är det du gillar med kulturen i Friskis?

Friskiskulturen är på något sätt tillåtande och tillsammans tycker jag, och lite sådär antinarcissism. Hit går folk som gillar att träna, som mår bra av att träna, inte bara för att bygga en snygg kropp. För mig passar det, att jag kan komma hit och känna mig på lite halvdåligt humör och lite oform och det är liksom tillåtande och accepterande. Sedan tycker jag också att folk är väldigt trevliga som går här. Så man har blivit kompis med en hel del, både folk som jobbar och andra motionärer. Man börjar känna igen varandra, de som har varit här ett tag. Jag mår bra i Friskiskulturen helt enkelt.

Hur upplever du Jympa?

Jag kommer alltid ut från jympapasset gladare och piggare än när jag kommer in, även om jag har känt mig seg eller trött innan. Man får liksom skjuts och jag mår bra av den där genomköraren. Den mentala biten med musik, samvaro och energi är många ledare väldigt bra på att förmedla. Jag tycker att det är hög nivå på tränarna och kvalitet på jympapassen, det är genomarbetad träning och musik. Jympan kan bli väldigt kollektivt men det väljer man ju själv. Personligen gillar jag energin mellan människor på träningsgolvet. Träningen täcker så mycket: smidighet, styrka, den har liksom själ, kropp och sinne. Det ryms väldigt mycket träning på 55 minuter.

Läs mer om Jympa

Det här är Jympa