Din uppgift som ledare

Att vara ledare på Friskis&Svettis är kul, utvecklande och inspirerande. Det är en härlig utmaning och en riktig kick. Som ledare har du chansen att beröra, överraska och bjuda på dig själv. Du inspirerar och bjuder på upplevelser som känns på fler ställen än i musklerna. Du får folk att le.

Din uppgift som tränare

Som tränare på Friskis&Svettis har du ett genuint intresse för människor och för möten mellan människor. Du gillar att få folk att trivas i gymmet. Du har vana av och intresse för styrketräning och du gillar Friskis&Svettis träningskoncept. Du har en sund inställning till kropp och träning. Du har förmåga att vara pedagogisk och inspirerande. Du bjuder på dig själv. Du får människor att le. I rollen som tränare genomför du instruktioner tillsammans med inbokade medlemmar. Du finns till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en maskin eller övning. Du ser till att gymmet är i ordning. Du skapar stämning och trivsel.

Din uppgift som värd

Som värd på Friskis&Svettis är du ofta det första ansiktet motionären möter. Du har ett genuint intresse för människor och möten mellan människor. Du får folk att känna sig välkomna och trivas. Du skapar atmosfären och ramar in besöket på Friskis&Svettis. Du ser varje medlem, har personlig utstrålning, en positiv attityd och förmåga att ta egna initiativ och kavla upp ärmarna när det behövs. Det finns tre olika värdroller att välja bland. Trivselvärd - hälsar välkommen, svarar på frågor, fyller på microfibertrasor, moppar salar med mera. Receptionsvärd - säljer allt från träningskort till bananer och är allmänt behjälplig. Barnvärd - ser till att barnen får en mysig och kul stund i barnrummet medan föräldrarna tränar.

Ansökning och uttagningar

Ledare, värdar och tränare rekryteras kontinuerligt under året. Vi utlyser datum när det är dags för rekryteringsmöten, håll utkik på vår webb och i lokalerna för att ta del av information om datum och hur du anmäler dig. Gemensamt för alla funktionärsuppdrag är att det är ett ideellt engagemang och alltså ingen anställning. De vanligaste funktionärsuppdragen hos oss är värd, gruppträningsledare eller individuell tränare i gymmet. Utbildning, gemenskap och träningsmöjlighet är något du får i gengäld.

Vill att du känner till vår verksamhet väl genom att vara aktiv medlem och besöker oss regelbundet. Därför har vi satt som krav om medlemskap minst 6 månader. (Det måste inte vara i Eskilstunaföreningen utan kan likväl vara i annan Friskis förening i landet).

 

Intresseanmälan 

Är du intresserad av ett uppdrag som funktionär får du gärna skicka in en intresseanmälan via länken här under. Du som anmält intresse kommer du att få en inbjudan till kommande informationsträff. Efter informationsträffarna följer personlig intervju och uttagning.

Gå till intresseanmälan.