Håll avstånd och ta personligt ansvar

Vi kan inte nog betona vikten av att hålla avstånd när du tränar hos oss. Tänk efter när du väljer skåp i omklädningsrum, använder maskiner i gymmet och konditionsmaskiner under pass. Kom ombytt till träningen och undvik att duscha i anläggningarna. Tvätta händerna noga och rengör alltid maskiner och redskap innan och efter användning.

Utropstecken

Senast uppdaterad 2021-07-01

Friskis&Svettis förhållningssätt har hela tiden varit att följa myndigheternas rekommendationer och beslut. Under rådande situation är det naturligt att Friskis verksamhet på olika sätt behöver anpassas för att minska smittspridning. Vi har direktkontakt med smittskyddsläkare, RF och vår Riksorganisation.

Vi tar ansvar och är självklart beredda att ändra oss om rekommendationerna ändras. På Friskis&Svettis Borås håller vi våra träningsanläggningar öppna som vanligt. Vissa pass tvingas vi ställa in på grund av ledarbrist. I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortsätter vi att erbjuda träningspass utomhus. Aktuellt schema hittar du alltid på bokningssidan eller i appen. Vi erbjuder även digitala träningsalternativ via vår hemsida om du inte kan eller vill komma till anläggningen.

Utöver detta har vi utökade redan höga rengöringsinsatser på anläggningarna och rengör dagligen alla maskiner, redskap och handtag. Precis som alltid uppmanar vi att inte gå och träna när man är sjuk. Det är lika viktigt för den egna hälsan, som för omgivningens hälsa.

Anpassningar av verksamheten

Vi gör en rad anpassningar utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrott och träningsanläggningar. Utgångspunkten för oss på Friskis&Svettis är att människor ska kunna träna för att må bra och därför håller vi våra anläggningar tills vidare öppna.

Lagmässigt är gym undantagna regeringens förbud mot alla allmänna sammankomster med mer än 50 personer, då det inte räknas som offentliga sammankomster.

 • Antalet deltagare på all gruppträning minskas
  Vi har minskat antalet deltagare på vår gruppträning. Utomhus öppnar vi upp för lite fler deltagare, se aktuellt pass för antal personer.
 • Anpassade upplägg på alla pass där vi använder redskap
  Vi erbjuder anpassade upplägg på träningsformer som innebär närkontakt med andra, och undviker så långt det går att dela redskap. Detta gäller passen: Cirkelfys, Cirkelgym, HIT, Jympa station och Plaza.
 • Utökade tider mellan pass
  Vi har sett över logistiken i anläggningarna och glesat isär tiderna mellan pass för att undvika trängsel i uppehållsytorna. Vidare har vi tagit bort sittmöjligheterna i uppehållsytorna.
 • Vi fortsätter att erbjuda träningspass utomhus och Online
  För dig som vill hålla igång, men inte kan eller vill träna på våra anläggningar just nu, erbjuder vi fler pass utomhus och Online.
 • Undvik att duscha i anläggningarna
  Kom inte tidigare än nödvändigt till träningen och stanna inte längre än du behöver. Kom ombytt till träningen och duscha hemma. Bastun i omklädningsrummen är avstängda.

ALLMÄNNA RIKTLINJER TILL MEDLEMMAR

Om du känner dig hängig så håll dig hemma. Då ska du ju ändå inte träna, eller hur?
För att hålla virussjukdomar borta rekommenderas generellt att:

 1. Hålla avstånd!
 2. Tvätta händerna före och efter träning och att undvika peta sig i ansiktet. Möjlighet till handtvätt med tvål och vatten finns på samtliga våningsplan i våra anläggningar. Handsprit kan vara ett alternativ om det inte finns möjlighet till handtvätt.
 3. Var och en är extra noga med att torka av maskiner och redskap efter sig.
 4. Duscha och byt om hemma.
 5. Det finns en internationell samsyn att smittan sprids av personer med symptom på sjukdom. En del har dock bara milda symptom, speciellt i början av sjukdomen, och känner sig inte sjuka. Så, om du nyligen har varit i något av de länder som har spridning av viruset så träna gärna hemma eller ute tills du säkert vet att du inte är sjuk.

Vi följer utvecklingen och lyssnar på Folkhälsomyndigheten. Om vi ser anledning att komma med ytterligare rekommendationer så gör vi det. 

Frågor och svar om Corona hos Folkhälsomyndigheten.