Träna hemma med Friskis fyspass

Friskis nya pass Idrottsfys har tagits fram specifikt för att underlätta hemmaträningen eller ge inspiration till fyspasset. Här får du uppbyggande träning med pepp från ledaren och musiken. Med sina olika inriktningar är Idrottsfys ett bra komplement till den idrottsspecifika träningen för lite äldre ungdomar.

Idrottsfys 1 med Gabriel (32 min)

Spela video

Om passet

Idrottsfys 1 är ett pass med fokus på knäkontroll och styrka för ben, höfter och bål. Det hela avslutas med en riktig pulshöjare innan nedvarvning och rörlighet.

Idrottsfys 2 med Magnus (30 min)

Spela video

Idrottsfys 2 är ett riktigt allroundpass där du får chans att utmana din snabbhet och explosivitet för att sedan jobba med core och flexibilitet. Passet inleds med uppvärmning och avslutas med att sträcka ut i ryggen och landa.

Tips på snabba pulshöjare

Mer inspiration till träningen? Har du testat de här snabba pulshöjarna?

  • Boxjumps, kliv eller hoppa upp på något halvhögt
  • Hopp med tålandning
  • Hopp + burpee
  • Snabba fötter + burpee
Spela video

En bra start - 5 tips för uppvärmningen

Ett nödvändigt ont tycker många men uppvärmningen förbereder kroppen för den kommande utmaningen både fysiskt och mentalt och minskar skaderisken. Här kommer 5 tips för att få till uppvärmningen.

  1. Starta lugnt. När du har kommit igång kan du öka intensiteten och ta ut rörelserna. Ett tips är att börja med överkropp, rygg och axlar för att sedan värma upp ben och höft.
  2. Anpassa längden. Ska du träna ett kortare och lugnare pass kan uppvärmningen vara kortare för att hitta fokus. Inför ett tuffare pass behöver kroppen mer förberedelse. En tumregel kan vara 2-7 min för ett pass på 20-45 min.

 

3. Anpassa rörelserna. Ska du köra mycket ben under ett pass, ha fokus på just de muskelgrupperna. Tips! Gör rörelserna som kommer i passet fast i ett lugnare tempo.

4. Du bestämmer. En fördel med att träna själv är att du kan välja rörelser som känns rätt för dig och det din kropp behöver.

5. Glöm inte knoppen. Uppvärmning handlar om att förbereda kroppen både fysiskt och mentalt. Ta chansen att tagga till, fokusera och ladda för passet

När du vill träna rörlighet eller köra lite lugnare

Coreflex soft är stabilitet och rörlighet i en smart fusion. Det är också ett perfekt återhämtningspass. Bra att använda om du vill ha en lugnare träning, kanske har tränat tufft dagen innan, ska ladda för match/tävling eller om du är på väg tillbaka från sjukdom eller skada.

Redo för en rörlighetsutmaning?

Har du testat den här? Tagga dina bästa försök med #friskisutmanar på Instagram så kan vi hjälpas åt att peppa varandra.
Spela video

Vi avslutar på topp - glöm inte nedvarvningen

För att hjälpa kroppen att återhämta sig efter ett tufft pass så behöver vi varva ner. Ta en stund i slutet av passet och låta dig guidas i en stunds avkoppling med Friskis Timeout för fokus, en yogainspirerad audio för att hitta ny energi och fokus igen. Du hittar två varianter, en stående och en sittande, bland våra Timeouter här.