Tuff, utmanande och varierande träningsupplevelse i vårt grymma Utegym

Friskis Utegym erbjuder något för alla. Här kan du träna Hinderbana, gymma på ett funktionellt och annorlunda sätt där hela kroppen aktiveras.  Träningen kräver styrka, koordination, uthållighet, snabbhet, smidighet och en hel del viljestyrka. Vi utlovar garanterad mersmak!

Träning i vårt Utegym

Friskis erbjuder olika typer av gruppträning i Utegymmet. Det kan vara en bra start om du inte har någon tidigare erfarenhet av träning i Utegym eller Hinderbana men vill få lite kött på benen. Eller så drivs du av peppen från en tränare och vill ha gruppkänslan. 

All träning bokar du i vårt webb-schema. Våra ute-workshops är säsongsbetonade och finns vid efterfrågan.


Workshop Hinderbana

Ta chansen och kom och prova på vår Hinderbana i vårt Utegym!

På workshop Hinderbana går vi igenom teknik för att ta dig över och under hinder och klara av utmaningarna längs med Hinderbanan. Ett bra, roligt och utmanande pass för dig som vill klara av Hinderbanan på egen hand.

Vi rekommenderar att du har på oömma kläder och skor för utebruk.
 

Workshop Utegym

Ta chansen att lär dig mer om träningen i vårt Utegym!

Att träna i vårt Utegym innebär en rolig, funktionell och utmanande träning där hela kroppen används som den en gång var tänkt att göra. På workshop Utegym får du bland annat bära bildäck, kasta stenar, släpa en släde och utmana kroppen på många olika sätt. Träning som garanterat ger mersmak.

 

Hinderbaneträning

För vem?

Hinderbaneträning passar dig som gillar utmaningar och vill träna utomhus på ett kul och annorlunda sätt. Att ta sig igenom hinderbanan är både fysiskt och mentalt krävande. Därför behöver du vara tränad, tålig och ha kämparglöd – att vara rädd för blåmärken eller skrapsår fungerar inte.

Innan du tränar i hinderbanan rekommenderar vi att du deltar i en av våra workshops för att lära dig hur du tar dig igenom banan på ett säkert och smart sätt.

Bra att veta

Hinderbaneträning (eller Obstacle training som det heter på engelska) är Sveriges första träningsform på hinderbana och har tagits fram av Konstantin Avramidis som är yrkesmilitär, tävlar i militär hinderbana och vann Gladiatorerna 2014. På Friskis i Tyresö tränar du på en av Konstantins hinderbanor, som står uppställd på vår innergård. 


 obstacletraining.se kan du läsa mer om Konstantin.

Hinderbanan på Friskis består av fyra väggar med och utan rep, över-/underhinder och en så kallad Monkeybar där du går armgång. Det finns också ett antal tunga och lättare däck för starka armar och snabba fötter. 

Du hittar banan på vår innergård, dit du kommer via Industrivägen på baksidan av Friskis, går förbi vår lastkaj på vänster sida och sväng nedför en liten backe efter Möbelsnickarna. Det går inte att komma ut på innergården inifrån vår anläggning.

Bra att veta 

  • Att träna i hinderbanan är förenat med en skaderisk, all träning sker på egen risk.
  • När du ska träna anmäler du dig i receptionen.
  • Ha gärna en träningskompis med dig. En telefon kan också vara bra att ha.
  • Hinderbanan är öppen under våra öppettider.