Casta från din dator

Starta igång videoklippet. I nedre höger hörn väljer du:

  1. kugghjulet för att ställa in bildkvalitet
  2. Rutan med “wifi-vågor” för att starta casting
Casta Friskis Onlineträning från desktop/datorn

Casta från din telefon

  1. Ladda ned Youtube-appen till din telefon.
  2. Starta videoklippet. Du får valen att se videoklippet i Youtube eller direkt på hemsidan. Välj via YouTube så kan du köra Chromecast eller apple tv

Vill du inte ladda ned YouTube-appen ska du först öppna hemsidan för videoklippet, sedan ställa in webbläsaren i mobilen på Datoranpassad vy. Då visas inställningar för bildkvalitet och castingikonen och du ställer in som du vill ha det.

Ett annat tips är att trycka igång filmen på hemsidan och sedan klicka på passets namn, ex “Coreflex med Tina” uppe till vänster i bild. Då kommer du till Youtube och kan där casta och ställa in kvalitet på visningen genom att trycka på kugghjulet.

Casta Friskis onlineträning från din mobil
Optimera kvaliteten i casting till TV av Friskis onlineträning

Orsaker till att videoklippens kvalitet kan variera

Kvaliteten på videoklippen kommer att anpassas efter den nätverkskapacitet som du har. Är du uppkopplad till ett svagare Wifi kommer upplösningen i klippet vara sämre. Har du kopplat dig till ett starkt fibernätverk kommer videoklippen bli skarpare.

Det kan även vara så att du upplever dålig kvalitet i videoklippet när du castar pga din TV har en uppdateringsfrekvens på 50 hz, medan Google tidigare enbart utvecklat stöd för 60 hz via Chromecast. Se över inställningarna för din TV, läs mer här