Växla upp, koppla av. Repetera.

Välkommen till Monte Gordo, en tidigare slumrande fiskeby som numera är en populär semesterort, tre kilometer från den spanska gränsen. Med den vidsträckta pinjeskogen i ryggen och milslånga stranden framför dig har du de bästa förutsättningarna för en lyckad träningsresa.

"Träna på stranden med utsikt över Atlanten."

 

I Monte Gordo utnyttjar vi dagarna till fullo. Vi inleder med löpning längs stranden, Yoga eller Flex före frukost. Sedan tar ett fullmatat schema vid med svettig träning ända till sen eftermiddag. Passen hålls både inne på hotellet och utomhus, på trägolvet (kallad Plankan) nere på stranden eller i den mjuka sanden.

Du bestämmer själv hur mycket du vill träna och har upp till tre parallella pass att välja mellan. Jympa, Cirkelgym, Yoga, IntervallFlex, Core, Kamp, Dans och styrkepass i crossfitburen nere på stranden. Delta i workshopar för att fördjupa dig och upptäcka något helt nytt!

Du får ut mest av passen på resan om du är träningsvan, men glöm inte bort återhämtningen. Många ser till att ta ut åtminstone en riktig slappardag i solen.

Kvällarna spenderar vi tillsammans med god mat och dryck. Flera kvällar kan du ta del av en föreläsning och andra gemensamma aktiviteter. Missa heller inte godnatt-yogan!

”Jag älskade styrkan i buren. Och IntervallFlex. Och bergspasset! Det här blir min stående höstresa hädanefter.” 

Sofia Nordlund, resenär

Personer som dansar på stranden

F&S-passen du älskar

Kör ditt favoritpass – och upptäck nya träningsformer. Veckan bjuder på utmaningar för både konditionen, styrkan och rörligheten.

Glad resenär på vandring

Utflykter 

På Sangriaturen går vi tre kilometer till gränsfloden Guadiana och tar färja över till Spanien. På Bergspasset åker vi buss till den lilla byn Odeleite och vandrar eller springer 8, 10, 13 km i bergen.
Två Friskisledare står tillsammans på stranden och håller om varandra

Föreläsningar

Flera av kvällarna får du inspiration och ny kunskap på föreläsningar och Fråga Friskis.

Man svingar golfklubba

Andra aktiviteter

Vill du upptäcka omgivningen på egen hand finns bra golfbanor, en toppklassanläggning för tennis och bra cykelvägar i närheten.

Friskisledare står i grupp på stranden

F&S ledarteam

Ett helt gäng erfarna Friskisledare är med på resan. De finns tillgängliga och pratar gärna träning, eller annat, även mellan passen.

No text in field

 

Vårt hotell, Yellow Hotel, känns snabbt igen från långt avstånd med sin karaktäristiska trappformade fasad. Här finns både inom- och utomhuspool, bar och restaurang. Med flera generösa samlingsytor är hotellet perfekt för samvaro med vänner, gamla som nya.

Faciliteter

  • Yellow Hotel ligger bara 50 meters flipflop-promenad från havet. I priset ingår del i dubbelrum. Enkelrumstillägg går att boka för 1 995 kr.
  • Frukost och middagar serveras på hotellet och ingår i priset.
  • Stora rum med dusch/badkar/WC, TV och gratis Wi-Fi (med begränsad bandbredd) i hotellobbyn. På hotellet finns även ett mindre gym och möjlighet att boka massage.

Algarvekusten i siffror

Parasoll på stranden

>3000

Monte Gordo är en semesterort och hör till staden Vila Real de Santo António med drygt tre tusen invånare.

20°C

Medeltemperatur på Algarvekusten i april.

Fruktträd
Person som står vid havet i solnedgången

155 000

Algarvekustens totala sträcka i meter.

83

Antal pass som erbjuds under Maxat-veckan. Varva med återhämtning på stranden.

Resenärer yogar på stranden

Resinfo: Maxat i Portugal

Datum

20–27 april 2019

Pris

Cirka 12 995 kr

I priset ingår del i dubbelrum, flyg & transfer till och från Monte Gordo, frukost och middag alla dagar (middagen kan bytas mot lunch). Dessutom all F&S-träning, två dagsutflykter (bergspasset & sangriaturen), föreläsningar, träningsworkshops och kvällsaktiviteter.

Lyxa till din resa ett tillägg

Enkelrum: 1 995 kr

Havsutsikt: 700 kr

Avresa

Från Arlanda.

Psst! Vill du avresa från en annan flygplats? Resan går också att köpa med anslutningsflyg eller utan flyg och transfer. Ring Springtime för prisuppgift och mer info.

Arrangör

Reseklubben/F&S Stockholm och Springtime Travel

Frågor om träningen

Tina Reuterswärd, Reseklubben

072-072 02 23

tina@friskispressen.se 

Frågor om boende, transport, betalning

SpringtimeTravel

08-545 535 40

info@springtime.se