Växla upp, koppla av. Repetera.

Välkommen till Monte Gordo, en tidigare slumrande fiskeby som numera är en populär semesterort, tre kilometer från den spanska gränsen. Med den vidsträckta pinjeskogen i ryggen och milslånga stranden framför dig har du de bästa förutsättningarna för en lyckad träningsresa.

"Träna på stranden med utsikt över Atlanten."

 

I Monte Gordo utnyttjar vi dagarna till fullo. Vi inleder med löpning längs stranden, Yoga eller Flex före frukost. Sedan tar ett fullmatat schema vid med svettig träning ända till sen eftermiddag. Passen hålls både inne på hotellet och utomhus, på trägolvet (kallad Plankan) nere på stranden eller i den mjuka sanden.

Du bestämmer själv hur mycket du vill träna och har upp till tre parallella pass att välja mellan. Jympa, Cirkelgym, Yoga, IntervallFlex, Core, Kamp, Dans och styrkepass i crossfitburen nere på stranden. Delta i workshopar för att fördjupa dig och upptäcka något helt nytt!

Du får ut mest av passen på resan om du är träningsvan, men glöm inte bort återhämtningen. Många ser till att ta ut åtminstone en riktig slappardag i solen.

Kvällarna spenderar vi tillsammans med god mat och dryck. Flera kvällar kan du ta del av en föreläsning och andra gemensamma aktiviteter. Missa heller inte godnatt-yogan!

”Jag älskade styrkan i buren. Och IntervallFlex. Och bergspasset! Det här blir min stående höstresa hädanefter.” 

Sofia Nordlund, resenär

 

                                            

Tanka ny träningsinspiration

Flera av kvällarna får du inspiration och ny kunskap på föreläsningar och Fråga Friskis.

Ett helt gäng erfarna Friskisledare är med på resan. De finns tillgängliga och pratar gärna träning, eller annat, även mellan passen.

Upptäck omgivningen

På Sangriaturen går vi tre kilometer till gränsfloden Guadiana och tar färja över till Spanien. På Bergspasset åker vi till den lilla byn Odeleite och vandrar eller springer 8, 10, 13 km i bergen.

Vill du upptäcka omgivningen på egen hand finns bra golfbanor, cykelvägar och en toppklassanläggning för tennis i närheten.

Algarvekusten i siffror

>3000

Monte Gordo är en semesterort och hör till staden Vila Real de Santo António med drygt tre tusen invånare.

20°C

Medeltemperatur på Algarvekusten i april.

155 000

Algarvekustens totala sträcka i meter.

83

Antal pass som erbjuds under Maxat-veckan. Kör ditt favoritpass – och upptäck nya träningsformer. Veckan bjuder på utmaningar för både konditionen, styrkan och rörligheten. Varva med återhämtning på stranden. 

Resinfo: Maxat i Portugal

Datum

3-10 oktober 2020

Pris

Från 8 995 kr, i alla resor ingår F&S-träning, utflykter, föreläsningar, träningsworkshops och kvällsaktiviteter. På springtime.se kan du se alla boendealternativ och priser samt boka.

250 kr i Friskisrabatt på Yellow hotel och Prime Energize hotel. Uppge kod FRISKIS.

Avresa

3 oktober från Arlanda, Landvetter eller Kastrup.

Resan går också att köpa med anslutningsflyg eller utan flyg och transfer. Kontakta Springtime på tel 08-545 535 40 för att boka "Flex". Resa utan transport kostar 3 000 kr mindre.

Arrangör

Reseklubben/F&S Stockholm och Springtime

Frågor om träningen

Undrar du något om resornas träning, upplägg eller ledare? Kontakta Tina Reuterswärd på 0720-72 02 23 eller tina.reutersward@sthlm.friskissvettis.se

Frågor om boende, transport, betalning

SpringtimeTravel
08-545 535 40
info@springtime.se