Succé för parkträningen

Årets parkträning drog igång med ett riktigt megapass i Rålambshovsparken den 11 juni. Ett stort gäng ledare körde en låt från varje i år i Friskis 40-åriga historia. Sedan fortsatte träningen hela sommaren med Yoga, Dans, Jympa, Core, Cross, Cirkelfys och löpning i Rålis och Skarpnäck. 

 
Food trucks fanns på plats efter varje pass i Rålis för att alla som ville kunde samlas till en after park med nya och gamla träningskompisar. Parkträningen avslutades med ett maxat mixpass med flera träningsformer den 19 augusti.
Mamma och barn på Parkträningen
Barn och vuxna jympar utomhus

Kärlek och rörelseglädje i Stockholm Pride

Lördag den 4 augusti jympade och dansade vi oss genom Stockholms gator i årets mest kärleksfulla parad! Friskisledarna på flaket delade med sig av riktig rörelseglädje och sköna moves genom hela paraden för allas rätt till rörelseglädje.

Friskis Pop-up – träning som trendar 

På Friskis är vi bra på att dela med oss av träningen. Genom våra pop-ups har vi sedan 2017 flyttat ut populära pass från anläggningarna till annorlunda miljöer. Totalt genomfördes 20 pop-ups under 2018. Till exempel dansade vi på Smålandstorget, fredagsflexade på Kulturhusets tak och spinnade mitt i Solna centrum.

Friskis stolt mottagare av Sveriges fana

På nationaldagen den 6 juni överlämnade Stiftelsen Sveriges Nationaldag högtidligt en fana till idrottsföreningen Friskis&Svettis Stockholm. Motiveringen var:

"Friskis&Svettis Stockholm är öppet för alla och har i 40 år gett alla människor, oavsett ålder, kön och etnicitet, möjlighet till lustfylld träning och rörelse."

Nomineringen kom från Mari-Louice Andersson, medlem, värd och ledare i Friskis sedan länge.

– Vi är så stolta över att ha fått motta fanan och att vårt arbete med att få fler stockholmare i rörelse uppmärksammas. Motiveringen är på pricken vad Friskis är, till oss är alla välkomna, säger Andreas Strömberg, ordförande i F&S Stockholm.

Sammanlagt sju olika organisationer i Stockholm anlände till Tessinska Palatset vid Slottsbacken för att motta sin fana av landshövding Sven-Erik Österberg.

Pep-dag för alla barns rätt till rörelseglädje

Friskis stärkte samarbetet med Generation Pep och kronprinsessparet för att tillsammans belysa viktiga frågor för unga under året. Bland mycket annat fyllde vi Pep-dagen i Hagaparken 16 september med Mini-Röris med Bolibompadraken och Carolina Klüft och uppvärmningar för alla åldersklasser i Prins Daniels lopp. Allt med syfte att uppmärksamma alla barns rätt till rörelseglädje.

Mångfald på Friskis 

Kraften i kvinnor som möts fick jympagolvet att gunga. Tillsammans med 105 stammisar fick tio starka kvinnor från Järvafältet, som aldrig haft tillträde till träning, uppfylla sin önskan; att äntligen uppfylla sin önskan; att få träna på Friskis, mitt i stan. Amineh Kakabaveh, grundare till den feministiska- och antirasistiska gräsrotsrörelsen Varken hora eller kuvad, tog med sig gruppen från Järva till F&S Kungsholmen strax före jul.

Friskis lockar unga som inte platsar i idrotten

Tonåringar som inte elitsatsar eller presterar på topp får inte plats inom idrotten. Istället vänder sig många till aktörer som Friskis&Svettis. I maj fanns idrottsminister Annika Strandhäll (S) på plats på träningsgolvet hos Friskis&Svettis Stockholm för att ta emot den senaste forskningen kring jämställdhet inom idrotten. >Här hittar du hela artikeln

Föreläsningar med både hjärta och hjärna

Totalt arrangerade F&S Stockholm 25 föreläsningar under 2018. Bland annat drog den populäre författaren och överläkaren i psykiatri Anders Hansen fulla hus på F&S Hagastan i ett samarbete med Mental health run. Flera välkända föreläsare från exempelvis Karolinska institutet och Centrum för idrottsforskning har också delat med sig av sina senaste rön på våra tisdagsföreläsningar på F&S City. För att sprida både erfarenhet och ny forskning kring träning ännu mer har vi även ordnat föreläsningar på Stadsbiblioteket.

Reseklubben

Träningsresor 2018

Resenärer som yogar på stranden

Reseklubben i siffror

  • Totalt anordnades 13 träningsveckor till sju olika resmål under 2018.
  • Dessutom 6 fullmatade minisemesterar till Åland med de populära Friskis-kryssningarna.
  • Cirka 2250 resenärer åkte med på resorna som gick till Portugal, Mallorca, Alicante, Fuerteventura, Österrike, Sälen och Åland.

Årets nyhet - Dreamteam på Kanarieöarna

Upplev Friskis på Fuerteventura! Under 2018 anordnade Reseklubben de första träningsresorna till La Pared och det blev succé direkt. Det här är första gången vi erbjudit resor där vi har hotellets stora träningsanläggning, pool och gym helt för oss själva. Fantastiska veckor som bjudit på träningsupplevelser, nya bekantskaper och spektakulära solnedgångar vid havet. 

Spela video