Föreningen har också ökat tillgängligheten genom utökade öppettider, en ny kortstruktur och tagit beslut om en ny träningsanläggning i Solna. Dessutom har ett nytt system för hanteringen av arvoden och inbokning av pass för våra funktionärer införts.

– Det är tack vare medlemmar och funktionärer engagerar sig och vill påverka som F&S Stockholm utvecklas och är i ständig rörelse. Fortsätt med det, avslutade Susanne Jidesten.

 

Önskemål om pappersfria pass och ny anläggning i söderort

I år hade föreningen fått in nio motioner som kunde röstas igenom på rekordtid. Bland annat lyftes det fram att:

  • Föreningen kommer att fortsätta titta på tekniska lösningar som gör det möjligt att ta bort papperslapparna till passen till en rimlig kostnad.
  • En ny duschpanel med duschslang kommer att installeras på F&S Sundbyberg och andra anläggningar där det saknas i dagsläget.
  • F&S Riks just nu har ett projekt för att ta fram ett nationellt träningskort. Ambitionen är att det ska vara på plats under 2019.
  • Föreningen kommer att fortsätta arbeta för att anläggningarna ska ha miljö- och hälsovänliga produkter både i vårt utbud för försäljning, det vi själva använder på anläggning och produkter som kommer in via sponsoravtal.
  • Vi fortsätter att titta på lokaler för att kunna etablera en ny anläggning i söderort framöver. Just nu har vi anläggningar i sex av fjorton stadsdelsområden. Hägersten är ett av de områden som saknar en anläggning i dagsläget och där våra medlemmar vill träna.

De första Lars Lind-stipendiaterna

Förra året instiftades Lars Lind-stipendiet till minne av Lars Lind som bidrog till F&S Stockholms utveckling i närmare 25 år. Stipendiet ska gå till någon som arbetar uthålligt och engagerat för F&S idé. Årets stipendiater var Nanna Holthe, som leder pass för medlemmar med funktionsvariation och Claes Hybbinette, spinningledare som inte hade möjlighet att vara på plats under mötet men som vi når på telefon efteråt.

Grattis! Hur känns det?

– Tack så hemskt mycket, det var väldigt överraskande och väldigt roligt! Det känns extra stort att det är i Lasses namn och minne med tanke på allt han gjort för Friskis&Svettis, säger Claes Hybbinette och fortsätter:

– Jag vet att jag gillar annorlunda musik som utmanar deltagarna men att någon ville uppmärksamma det så här gör mig jättestolt.

Mer nyfiken? Missa inte intervjun med vår nye ordförande