Var med på plats eller via webben 

Välkommen på rörlig, kostnadsfri föreläsning och frågestund. Ett samarbete mellan Friskis&Svettis Stockholm och Mental Health Run. Och du, ta gärna med dig en vän, men glöm inte att boka in även hen. Intresset är stort, så vi livestreamar för att alla intresserade ska kunna vara med. Följ livesändningen via Mental Health Runs facebooksida.

Topprestationer tillsammans med psykisk ohälsa, sant eller falskt?

Göran Kentää är idrottspsykolog och forskare på GIH i Stockholm. Här guidar och reflekterar han utifrån:

  • Hur idrottare kan nå stor framgång trots psykiatriska diagnoser.
  • Hur idrottare kan ha valt idrottens värld som ett sätt att hantera den egna psykiska ohälsan.
  • Hur idrottare kan utveckla psykisk ohälsa inom eller att den förvärras av idrottens värld.

Det här är Göran Kenttä 

Göran Kenttä är känd såväl här i Sverige som internationellt och har flera framgångsrika samarbeten med olika idrotter, bland annat med skidskyttelandslaget och simlandslaget. Han är en flitigt anlitad föreläsare och gett ut ett flertal böcker om idrottspsykologi, återhämtning och ledarskap. Han är också en av initiativtagarna till Sveriges första mottagning för elitidrottare med psykisk ohälsa. foto: Katarina Löfgren

Self-compassion för ökad motivation & psykisk och fysisk hälsa

Karin Hägglund är forskningsassistent inom idrottspsykologi på GIH i Stockholm. Här guidar hon oss i:

  • Hur self-compassion ökar vår motivation och rustar oss för att på ett bättre sätt ta oss igenom svåra perioder i livet.
  • Hur self-compassion hjälper oss att möta vår sårbarhet och förbättra vår psykiska och fysiska hälsa.
  • Hon delar även med sig av hur fysisk träning har hjälpt henne i en livskris.

Det här är Karin Hägglund 

Karin Hägglund är fd elitidrottare och fd assisterande förbundskapten för svenska karatelandslaget, och är en uppskattad föreläsare inom både idrotten och näringslivet. Hon är en av de drivande i ett projekt om hållbart ledarskap som grundar sig på självreflektion och self-compassion inom idrotten. I sin civila karriär har hon tidigare arbetat som process- och projektledare inom folkhälsa och hälsofrämjande arbete på kommunal, regional och statlig nivå.

Friskis samarbete med Mental Health Run

Det kan vara svårt att ensam klara av att ta sig iväg och träna, och därför vill såväl Friskis som Mental Health Run erbjuda en gemenskap och hjälpa till att hitta vägar till stöd för att komma i gång med och bibehålla fysisk aktivitet i vardagen.

Mental Health Run vill verka för att fler människor är fysiskt aktiva och för en förbättrad mental hälsa genom fysisk aktivitet. Loppet går på en lättlöpt bana runt Djurgårdsbrunnsviken 21 september. Anmäl dig här! Mental Health Runs syfte går hand i hand med Friskis&Svettis vision för allas rätt till rörelseglädje och initiativet #nollkroppshets.