Träning i gym för dig som tonåring

Från 13 år är du välkommen att träna i vårt gym/multihall efter att du gått vår kurs Gym tonår. 

 

Gym tonår

Vi vill att du ska få så bra start som möjligt och lära dig rätt teknik för att kunna använda våra redskap. Därför behöver du som 13-15 åring gå kursen Gym tonår, innan du börjar träna i vårt gym/multihall. 

Gym tonår er en introduktionskurs i mindre grupp, med målsättningen att du ska kunna träna styrketräning i gymmet på egen hand. Kursen består av två tillfällen, som båda är 60 minuter långa och hålls med en veckas mellanrum. Under de två olika tillfällena kommer vi att gå igenom:

Tillfälle 1
Under första tillfället lär du dig hur du kan värma upp kroppen på gymmet, samt styrketräning med speciellt utvalda övningar, tillsammans med en utbildad tränare. Du kommer även att få ett träningsprogram.
Tillfälle 2 Under tillfälle två, repeterar vi träningsprogrammet och lär oss om rörlighetsträning. Vi går även igenom vilka trivselregler vi har i gymmet på Friskis&Svettis Södertälje.


Hur bokar jag Gym tonår? 

  1. För att kunna delta på Gym tonår, behöver du först köpa ett träningskort och medlemskap (tillsammans med målsman). Våra kortpriser hittar du här. Kortet börjar sen att gälla efter att du gått Gym tonår tillfälle 1 & 2. Kurstillfällena på Gym tonår är gratis.
  2. När du är registrerad och har köpt ett kort hos oss, kan du själv gå in på vår bokningssida och boka in dig på Gym tonår tillfälle 1. Det går att göra även om ditt träningskort börjar gälla längre fram i tiden. Just nu har vi Gym tonår på måndagar och onsdagar. Behöver du hjälp? Ingen fara fråga våra värdar i receptionen!
  3. När du sedan går på tillfälle 1 kommer ledaren att boka in dig på nästa tillfälle. Du behöver alltså inte själv boka in dig på Tillfälle 2, utan det sköts av tränaren som håller i kursen.
  4. När du klarar tillfälle 2, får du ett intyg att du gått Gym tonår. Detta tar du med dig till receptionen, för att få hjälp att aktivera ditt kort. Nu är du välkommen att träna på gymmet! 
 

För dig som är under 13

Om du som är under 13 år och vill träna, kan vi rekommendera något av våra barntillåtna pass. På barntillåtna pass kan du som är 6-12 år, i sällskap med en vuxen vara med på ett pass.

Läs mer om barntillåtna pass