Dans Soft

Mycket känsla i skönt tempo

Dans soft har ett skönt ostressat tempo och lite enklare steg i koreografin, utan att på något sätt tappa känslan och attityden i dansen. På det här danspasset möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller om buller. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå. Precis som på dansgolvet.


På Dans soft tränar du kondition och koordination, utan att riktigt tänka på det. Med musiken som kraftkälla och ledarens guidning showar du loss i ett gäng lekfulla koreografier. Varje låt har sin egen attityd och karaktär. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Det är din lust till rörelse och ditt uttryck som räknas. Hitta din dans, på din nivå.

 

Du dansar i Norrtälje med Malin på onsdagar 17.00 eller fredagar 10.30 eller på Väddö med Louise på måndagar 19.00.


Dans Fusion

Dansglädje, show och känsla

Fusion betyder sammansmältning. På det här danspasset möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar: disco, funk, jazz, latino, street, musikal och swing huller om buller. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå. Precis som på dansgolvet.

Dans fusion är fyllt av känsla. Du tränar kondition och koordination, utan att riktigt tänka på det. Med musiken som kraftkälla och ledarens guidning showar du loss i ett gäng lekfulla koreografier. Varje låt har sin egen attityd och karaktär. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana. Det är din lust till rörelse och ditt uttryck som räknas.

Du dansar i Norrtälje med Anette på måndagar 18.00 eller i Hallstavik med Carina på söndagar 17.30

Dans crescendo

Steg för steg  mot finalen

Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med många detaljer och dans med mycket känsla. Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot detaljerna i koreografin. I slutet av passet kör hela gruppen finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och karaktär. Stilarna kan variera: jazz, street eller något helt annat. Oavsett om dansstilen är bekant eller helt ny för dig ger det här passet dig chans att utforska nya delar av dansen. På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme.

Du dansar med i Norrtälje med Carro på onsdagar 19.00.

Step explode

Hitta kraften i steget

Step explode är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull.

Step explode nyttjar musikens detaljer för att ge roliga finesser i koreografierna. Utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Det här är alltså dans med en stor portion power.

Du tränar i Norrtälje med Ida på torsdagar 18.00 eller i Hallstavik med Sari från den 27 september kl 18.00 eller på Väddö med Maria på tisdagar 19.00.