1. Du har tid och lust 

Att vara ledare eller tränare i Friskis Malmö är ett inspirerande och utvecklande uppdrag. Men det tar också tid att utbilda sig och lära sig hantverket, och därefter leda pass eller inspirera i gymmet. Första frågan blir därför: Har du tid, lust och energi?

2. Ansök

Skicka din ansökan hit

3. Uttagning: Intervju och praktiskt prov

Välkommen till intervju och praktiskt prov. Intervjun handlar om dig och dina drivkrafter. Varför vill du engagera dig? Det praktiska provet skiljer sig åt beroende på vilken träningsform du söker. Vill du till exempel bli jympaledare tittar rekryterarna på hur du använder kroppen, att du kan hålla takten och inte minst att du orkar ett helt pass.

4. Utbildning gånger två

Om du får beskedet att du är uttagen är det dags för utbildning! Alla går utbildningen ”Ettan” som ger grundläggande kunskaper om fysiologi och träningslära. Därefter är det dags för träningsformsutbildningen, där du fördjupar dig i just din träning. 

5. Internutbildning

Parallellt med träningsutbildningen som arrangeras av riksorganisationen för Friskis&Svettis går du även en internutbildning som vi i Friskis Malmö står för. Här välkomnas du in i föreningen och du får information om Friskis Malmö. Inte minst en massa praktiska tips som hjälper dig på vägen till att bli ledare/tränare.

6. Supporthjälp på vägen

Nu är det dags att börja sätta ihop ditt första pass eller din första instruktion. Du får en erfaren ledare/tränare som support, som är ditt bollplank när du behöver.

7. Licensiering: Slutprovet

Nu är det dags för licensiering; slutprovet innan du kan ut och inspirera på egen hand. Leder du gruppträning får du leda ditt nytillverkade pass, med en av Friskis&Svettis behöriga licensierare på plats. Hen kollar att du har förstått passupplägget och att du leder på ett medryckande och pedagogiskt sätt. Ska du instruera i gymmet följer licensieraren istället med dig under en instruktion. 

Klarar du inte licencieringen får du en chans till inom ett par veckor. Då bör det sitta!

8. Inspirera!

Hurra! Nu är du licensierad Friskishjälte. Ut och inspirera folk till ett rörligare, roligare liv!

9. Utvecklas

Du slutar aldrig att växa och utvecklas som ledare/tränare. Det är en del av det roliga. För att du som ledare/tränare ska fortsätta hålla hög kvalitet och utvecklas vidare får du som ledare regelbundna uppföljningar av föreningen. Då är en uppföljare med på ditt pass/instruktion och ger feedback som hjälper dig att hela tiden utveckla dina förmågor. Ni har ett motiverande samtal om dina drivkrafter och hur du kan utvecklas i din roll.

Genom föreningen får du också regelbunden inspiration till nya pass med övningar, kunskap och ledarskap.