Du som är medlem får gärna fotografera eller filma dig själv när du tränar

Däremot är det inte tillåtet att fota eller filma andra medlemmar utan deras tillåtelse. Det finns många anledningar till att personer inte vill synas på bild och det är viktigt att alla känner sig bekväma att träna på Friskis.

Fotoförbud i omklädningsrummen

I omklädningsrummen råder totalt fotoförbud.

Undantag från fotopolicyn

Undantag från fotopolicyn gäller de som fotar eller filmar på uppdrag av föreningen. Det gäller främst föreningens egen kommunikationsavdelning eller press som fått tillstånd av föreningen.

Även för dessa gäller dock regeln att alltid be de personer som är framträdande på bild eller i film om tillåtelse innan publicering. Miljö- och gruppbilder, där enskilda personer inte syns tydligt, får publiceras utan den enskildes medgivande. Detta undantag görs för att de som har till uppgift att skildra föreningens verksamhet ska kunna genomföra sitt uppdrag.

Rutiner för foto på träningspass

I de fall kommunikationsavdelning/press ska fota eller filma på ett pass, informeras deltagarna i förväg om detta. Innan passet startar framgår också vem som fotar och vad bilderna ska användas till. Här frågar fotografen om det finns motionärer som inte vill synas på bild. Som motionär på Friskis ska du alltid ha möjlighet att träna utan att bli filmad eller fotad.